Blueslegenda innostui oululaisesta WEEDS-yhtyeestä!

weeds1a

Blueslogo2 Joulun alla oululaisen Weedsin rumpali Jouni ”Johnny” Juntunen sai mieluisan viestin kännykkäänsä. Arvostettu ruotsalainen musiikkimies Bill Öhrström oli kuunnellut  yhtyeen esikoislevyn Picking Weeds (vol.1) – Live At Wolfbeat Studios.

“I play your cd every so often and like it very much. It`s genuine and you all know what the blues are all about.”

Kun kommentti tuli näin arvovaltaiselta taholta, tottavie se lämmitti vanhoja Weedsin herroja. Kehut otettiin suurella ilolla vastaan, varsinkin kun Suomen valtakunnan bluesmedia Blues-Finlandin päätoimittajan Pasi Tuomisen myönteistä arviota lukuunottamatta ei ollut lotkauttaunut  korvaansa albumille.

Perinteitä vaaliva, rennolla meiningillä, ilman krumeluureja esitetyn Weedsin blues oli purrut Stockholm Billiin ja jatkoa seurasi. Kun oli alkuun päästy, pyydettiin hänet  vieraaksi Ouluun ja sehän onnistui.

Sunnuntaina BillOkatrilli25. tammikuuta blueslegenda Bill Öhrström esiintyy Weedsin kanssa Oulun yliopistollisen sairaalaan kulmilla sijaitsevassa ravintola Katrillissa. Showtime on klo 21.00.

Eikä tässä kaikki. Basisti Esko ”Elmore” Knuutila:

– Olemme saaneet jo vastakutsunkin. Bill on luvannut järjestää meille muutaman klubikeikan Tukholmaan. Tarkoitus on lähteä pääsiäisenä. Lisäksi yritetään saada Bill mukaan myös meidän seuraavalle levylle.

Suomessa Bill Öhrström tunnetaan parhaiten yhdeksänvuotisesta yhteistyöstään Jukka Tolosen kanssa, mutta 71-vuotiaan musiikkikonkarin elämään on mahtunut monenlaista. Hänen voi sanoa soittaneen lähes kaikkien merkittävien mustien bluesartistien kanssa. Lisäksi häntä pyydettiin aikanaan the Whon vokalistiksi, hän on toiminut tuottajana Lollipopsista Lisa Ekdahliin, näytellyt Hairissä yhdessä Donna Summerin kanssa ja pyörittänyt Tukholman  ykkösklubia, jossa oppi tuntemaan niin Jimi Hendrixin kuin Frank Zappankin.

Weedsille yhteistyö Billin kanssa on iso juttu. Yhtye on esiintynyt toistaiseksi vain Oulun lähiympäristössä, jossa yhtyeen soittajat tunnetaan jo vanhastaan. Valtakunnan festivaaleilla ei ole vielä itseä tarjottu.

Esko sanoo, että blues on heille kaikille sydämenasia, mutta muutakin soitetaan.

– Meidän musiikki koostuu Amerikan musiikkiperinteen eri lajeista, bluesin lisäksi myös bluegrassistä, westernswingistä ja countrystakin. Kappaleita on muun muassa Muddy Watersilta, Big Bill Broonzyltä, Hank Williamsilta ja Doc Watsonilta.

Jatkosta keikkailun suhteen Knuutila ei vielä osaa sanoa, mutta Kempeleessä Juho Kauhasen Wolfbeat-studiolla äänitetylle bluesesikoiselle on tulossa piankin jatkoa.

– Aluksi ideana oli tehdä tuplalevy, mutta sitten ajatus muuntautui kunnianhimoisemmaksi eli noin vuoden välein julkaistaan kolme levyä. Ensimmäisissä studiosessioissa äänitettiin jo 24 biisiä, joista 10 on nyt ensimmäisellä.

Tyylille aiotaan pysyä uskollisena. Valkataan mukaan vähemmän tunnettuja hienoja kappaleita, joita ei ihan joka päivä radiossa soiteta.

Weedsin ensimmäisellä albumillahan kuultiin, oman Goodbye bluesin lisäksi, lainalauluja muun muassa John Lee Hookerilta, Muddy Watersilta ja Mississippi John Hurtiltä.

WEEDS: Matti ”Maddy” Järvi (laulu, kitara), Veli ”Willie” Jokelainen (kitara, slide-kitara), Jouni ”Johnny” Juntunen (rummut, junapilli), Esko ”Elmore” Knuutila (pystybasso) & Jussi Raatikka (huuliharppu)