Bluesin jenkkihuiput RICK ESTRIN & THE NIGHTCATS Kemiin ja Ouluun
Nightcats1

Rick Estrin & the Nightcats

Ihmeiden aika ei ole ohi. Uskomatonta, mutta totta Rick Estrin & the Nightcats, yksi Amerikan länsirannikon kovimmista ja arvostetuimmista bluesbändeistä, on tulossa keikoille pohjoiseen.

Yhtyettä voi kuulla Oulun Radisson Bluussa 14.11. ja Kemin Cafe Bar Ankkurissa 15.11. Showtime molemmissa konserteissa on klo 22.30.

Rick Estrin & Nightcats  soittaa urbaania Chicago-bluesia, johon se sekoittaa eri musiikkityylejä; rock`n` rollia, soulia, surffia ja swingiä.

Laulaja, lauluntekijä ja huuliharpisti Rick perusti ensimmäisen Nightcatsinsä jo vuonna 1976 ja läpi vuosikymmenten vanhat kollit ovat säilyttäneet musiikissaan vertaansa vailla olevan letkeyden.

Ensimmäisen kitaristin Little Charlie Batesin eläköityminen ja korvaaminen 2008 Charlie Musselwhiten x-kitaristilla Kid Andersenilla, on vain parantanut tilannetta. Kid on keikkaillut myös muun muassa Homesick Jamesin, Nappy Brownin ja Willie “Big Eyes” Smithin kanssa, joten meriittejä riittää. Yhtyeen rytmiryhmän muodostavat tätä nykyä basisti/kosketinsoittaja Lorenzo Farrel ja rumpali J.Hansen.

Nightcatsin kunkku on kuitenkin Rick Estrin. Kun hän avaa sanaisen arkkunsa, liukas huulenheitto pääsee valloilleen ja usein turhankin otsaryppyiseen kyntöön jumittunut blues saa kaipaamaansa huumoria ja keikarimaista showmeininkiä.

Tulikasteensa Rick sai 20-vuotiaana päästyään soittamaan huuliharppua itse Muddy Watersin kanssa Chicagon etelälaidalle. Keikan jälkeen, Muddy pyysi noviisin puhutteluun. Rick pelkäsi pahinta, kun Muddy heilutti sormea hänen kasvojen edessä, mutta yllättyi, kun saikin isällistä palautetta: ”Mahtavaa, poika! Sinulla on oma soundi ja soitat kuin mies!”, mestari kannusti ja pyysi mukaansa.

Huulharpistina Rickin on sanottu kulkevan kunniakkaasti Sonny Boy Williamson II:n ja Little Walterin jalanjälkiä ja viime vuonna bluesmaailma rankkasi Estrinin parhaaksi huuliharpistiksi ja palkitsi hänet Blues Music Award-pystillä.

Estrin on saanut arvostusta myös lauluntekijänä. Vuonna 1993 hän sai W.C. Handy-palkinnon, kun hänen bluesrockinsa My next ex-wife valittiin vuoden lauluksi. Kolme hänen lauluistaan on ollut mukana myös Grammy-ehdokkaiden Koko Taylorin, Robert Crayn ja John Hammondin albumeilla.

LIPUT: Ennakkoon Oulun Musiikki-Kullakselta a 18€ (Ou`Blues- jäsenet 15€) ja Kemin hotelli Merihovista a 15€ (ovelta 20€).Ennakkoon Oulun Musiikki-Kullakselta a 18€, ovelta 22€ (Ou`Blues- jäsenet 15€) ja Kemin hotelli Merihovista a 15€, ovelta 20€.

tai Tiketistä suoraan nettiosoitteista:

RICK ESTRIN & THE NIGHTCATS 14.11. AT RADISSON BLUU, OULU 

RICK ESTRIN & THE NIGHTCATS 15.11. AT ANKKURI, KEMI