BLUES-ERJA kahdelle pohjoisen keikalle
Erja15

ERJA LYYTINEN

Blueslogo2Bluesmuusikko Erja Lyytisen Elmore James-tribuutti Sky Is Crying on kerännyt kehuja ympäri Euroopan ja vuonna 2014 hän on saanut kutreilleen lopullisesti slidekuningattaren kruunun.

Vuosi sitten hänen kiertueensa pysähtyi Seinäjoelle. Nyt lappilaisille bluesfaneille on iloisia uutisia, sillä Erja esiintyy 24.2. Tornion Musiikkitalolla ja 25.2. Rovaniemen Korundissa.

Erja Lyytisen ahkera keikkailu ja Sky Is Crying-levyn saama loistava vastaanotto on lisännyt entisestään kaunottaren mainetta. Vuoden 2014 blueslevyvalinnoissa muun muassa brittiläisen Blues Mattersin kriitikot valitsivat Erjan toiseksi parhaaksi ulkomaiseksi sooloartistiksi heti Eric Bibbin jälkeen ja Sky Is Crying oli kolmas vuoden bluesalbumi-kategoriassa heti Too Slim and the Tail Draggersin ja Kenny Wayne Shepherdin jälkeen.

Toivotaan myös, että Erjan pohjoisen konserteissa on myynnissä jo hänen uusi Live In London-albumi. Se on äänitetty  Lontoossa 100 Clubilla, legendaarisessa keikkamestassa, joka on jäänyt historiaan lähinnä punkpyhättönä. Saa nähdä onko Erja enemmän rock, vaikka kyllä klubin menneisyyteen myös jazz, blues ja soulkin kuuluvat. Rolling Stones on siellä soittanut ja äskettäin Rovaniemelläkin esiintyneen Yardbirdsin alkuperäisjäsenet Jim McCarty ja Top Topham päättävät uransa 100 Clubille tammikuun lopussa.