Blood Sausage Boy RIKU ROUSU, kolme kertaa Johnny Cash ja aivastus päälle
Blood-Sausage-Boys2

THE BLOOD SAUSAGE BOYS: Tuomas Tiitinen, Antti Viitala, Pete Miettunen ja Riku Rousu

Kuuntelussa oululaisen The Blood Sausage Boysin esikoiskiekko Donkey Riding. Saatekirjeessä lukee SEALAPPISH COUNTRY. Flunssan kourista tavoitettu basisti Riku Rousu, mistä on oikein kyse?

– Kysehän on villin lännen, ei niin villistä countryboogiesta. Meri-Lappi on lähtöpiste, alkumäjähdys. Kotosin ollaan sieltä melkeinpä kaikki.

Isolla kirkolta viisat miehet kertovat, että country on jo mennyttä miestä, ylituotettu ja soitettu Amerikan radioissa puhki, mutta merilappilainenhan ui aina vastavirtaan, ei usko ennen kuin näkee ja löytää vaikka väkisin maaseutu ja ilmansuuntamusiikin (Kari Tapion suomennos) mentävän aukon. Jos Huojuva Lato onnistui siinä suomenkielellä, miksei the Blood Sausage Boys onnistuisi englanniksi.

Blood-Sausage-BoysKansi Albumi Donkey Riding pitää sisällään folkkia, hootenannyä, bluegrassiä ja herkkiä balladeja. Antti Viitalan tekstit ovat tätä päivää, mutta muuten nahkaruoskat soi ja ratsastetaan aavaa preeriaa vanhaan malliin.

Mitä kautta  teidän sukupolvenne on löytänyt countryn. Sehän on Amerikan iskelmää, tuskin Kari Tapioa, Mikko Alataloa tai Lasse Hoikkaa kuuntelemalla?

– Mikko Alataloa lapsena ja Kari Tapiota myöhemmin. Karia ollaan taidettu soittaa keikallakin. Itsellä suhde country-musaan on syntynyt aluksi rautalangan ja folkin kautta, myöhemmin rockin ja punkin kautta. Sieltä täältä. Tuo ihana Ameriikan iskelmä vaikuttaa niin monella saralla.

Äskettäin valittiin, maailman paras coverbiisi, ja siksi tuli Johnny Cashin Hurt. Ovatko tällaiset jutut, joista innostutte?

– Kait ”maailman parhaasta” pitää innostua? Liekkö tuo kuitenkaan paras, kun alkuperäinen Nine Inch Nailsin versiokin on niin hyvä. Esimerkiksi se, kun Makkarapojat soittaa Johnny Cashin Folsom prison bluesin kolme kertaa putkeen Kokkolassa on aika hyvä cover, kenties paras?

RikuRousu3

  RIKUSSA ON MONEKSI

Moses Hazyssä hankitut rokkikannukset eivät varmaankaan ole vaihtuneet bootseihin? Kerroit, että olet flunssassa, taitavatten jalassa olla villasukat?

– Blood Sausage Boys, Rössyboys, Blodarit, Makkarapojat on yksi rakas bändi muitten joukossa.

– Muuten arvasit oikein. Jalassa ovat sisällä eripari-villasukat (Terveisiä Joulupukille!). Saksalaiset veivät parit. Ulkona jalassa ovat kumpparit. Lapikkaat odottaa vielä vuoroaan ja näyttäs` siltä että saa odottaakin vielä.

Olet musiikin moniosaaja. Oulussa pyörität 45 Specialissa klubi-iltoja, viimehavaintoina Kalottjazzissa Iso-Rättyöiden bändissä soitit ja nyt poikien kanssa bassoa, mitä odotat tulevaisuudelta?

– Moniottelija mieluummin. Ensi vuoden haave voisi liittyä kliseisesti terveyteen. Viime vuosina miestä on heitelty viimeisen päälle ja nyt kun on tämä lentsukin päällä.

MUSIIKKIA JOKA LÄHTÖÖN

PinkFloydFlunssassahan on aikaa kuunnella musiikkia, joten lopuksi muutamat lyhyet Arto Nybergin Oletko valmis-tyyliin.

 Mikä on sinulle kaikkien aikojen albumi ja mikä siinä kiehtoo?

Pink Floydin Piper At the Gates of Dawn. Sen lapsekkuus, innostus, kokeilu ja onnistuminen.

Mikä on eka levysi, jonka ostit ja mistä?

-Eka levy, jonka pöllin oli Danzigin kakkonen. Siskolta vein.

Mitä levyjä olet kuunnellut viime aikoina ja mitä suosittelet muillekin?

-Aika montaa on tullut kuunneltua, ja melkein kaikkia voin suositella, sillä uskon, että musiikinkuuntelulla on parantava vaikutus! Tehoaa lentsuunkin!

Mitä laulat suihkussa tai saunassa?

– Yritän suihkutella mahollisimman nopeasti, joten ei siinä ehi rykäseen kun ehkä jonkun nopian hc-rallin. Saunassa laulan mukana, mitä siellä nyt ikinä lauletaankaan. Saunon yleensä Raksilan uimahallissa, eikä siellä kyllä lauleta mitään, hyvä jos puhutaan.

Mikä on sinun lauantai-illan suosikki-levysi?

– Lauantai-illan meininkiä sisältää vaikkapas Pirkka-Pekka Peteliuksen Muistan sua Elaine.

Mikä on sinun sunnuntai-aamun levy?

-Sunnuntai-aamuna en kuuntele mitään, korkeintaan radiota.

Kuka muusikko, kuin Riku Rousu, haluaisit olla?

-Ihan kuka vaan, kunhan en urheilijan kenkiin joudu.