BLACK MOTOR, jazzia tunteella ja äijäenergialla Tornioon

”Maailman parasta agraarifreejazzia varmoin käsin runnova porukka!” (Petri Silas, Soundi)

BlackMotorTamperelaistrio Black Motor esiintyy  7. marraskuuta Tornion Kerho-ravintolassa

Kiva, jazz on palaamassa takaisin juurilleen, hikisiin kapakoihin, ”jookjointteihin”, sinne missä sen koti on. Jossain vaiheessa tuntui, että siitä ollaan tekemässä elämää suurempaa taidetta ja viemässä vängällä konserttisaleihin. 

Nuorissa on Suomi-jazzin tulevaisuus ja rajaton ja vallaton Black Motor edustaa sitä parhaimmillaan. Yhtyeen juuret ovat koko afroamerikkalaisen musiikin jatkumossa, bluestunteen eri muodoissa, swingista freejazziin ja punkrockiin, eikä se kuulosta pätkääkään akateemiseltä.

Improvisoivan trion jäsenet tulevat Porista, Kangasalta ja Muuramesta. Tenorifonisti Sami Sippolan, basisti Ville Rauhalan ja rumpali Simo Laihosen yhteinen taival on ollut tuottelias ja mustan moottorin kierrokset tuntuvat vain kiihtyvän; ensimmäiset julkaisut, On Duty ja Black Motor tulivat ulos vuonna 2007 ja niitä on seurannut satoja keikkoja Suomessa ja eurooppalaisilla jazzfestivaaleilla.

Trio on tehnyt yhteityötä yli kuudenkymmenen vierailevan artistin kanssa ja pyörittänyt Tampereen Telakalla klubia, jossa ovat vierailleet niin jazzin kuin räpinkin kovat kotimaiset nimet.

Yhtye on julkaissut yhdeksän levytystä, joista vuonna 2011 ilmestynyt Hoojaa nappasi Jazz-Emma-ehdokkuuden. Uusin albumi  Yöstä aamun kynnykselle  ilmestyi viime toukokuussa ja siitä julkaistaan tuplavinyylipainos syksyn kuluessa.

Black Motor aloittaa myös vuoden 2013 aikana Verneri Pohjolan kanssa toisen yhteisen levyn äänitykset TUM Recordsille.

Suomen Jazzliiton kiertueen jälkeen triolla on kiireinen alkuvuosi, kun Black Motor matkaa ensin New Yorkiin keikoille tammikuussa  ja soittaa tammi-helmi-maaliskuussa Suomessa ja Norjassa osana isoa kokoonpanoa.