AUTIOMAAN uutta levyä juhlitaan Rovaniemellä

AUTIOMAA

Autiomaa on Rovaniemellä 2014 perustettu country-& folkrock -yhtye joka on paisunut triosta kuusihenkiseksi ja vaihtanut akustiset soittimet onnistuneesti sähköisiin.

Neljännen albuminsa Polta tämä kaupunki  Autiomaa nauhoitti joulua edeltävällä viikolla viime talvena. Levy nauhoitettiin Kemissä, Suomen Pankin entisissä edustustiloissa omin avuin. Kaikki kappaleet, yhtä lukuunottamatta ovat syntyneet viimeisen vuoden aikana, jonka aikana yhtyeen laulaja & lauluntekijä Otto Mikkola muutti Rovaniemeltä Tampereelle.

Helsinkiläinen levy-yhtiö Stupido julkaisi  Polta tämä kaupunki-albumin elo-syyskuun vaihteessa ja  muun muassa Kulttuuritoimitus-nettijulkaisun Ilkka Valpasvuo ehti jo tiivistää näin:” Autiomaa on luottanut folkiin ja kantriin, muttei mitenkään ”karitapiosti” vaan enemmän americanan hengessä. Yhtye mainitsee esittelytekstissään kansanlauluperinteet, murhaballadit, Mississipin juurimusiikin ja pohjoisen melankolisen iskelmän. Löytyy kaikkia mainittuja mutta myös muun muassa ska-poljentoa ja räyhäkkää rockmeininkiä.

Tällä viikolla Autiomaa palaa kotikaupunkiinsa ja juhlistaa uutta Polta tämä kaupunki-levyään Rovaniemen Musiikkikirjastolla  torstaina 12.9. klo 17:00 Jaakko Laitisen järjestämässä tilaisuudessa, jossa hän haastattelee muusikoita ja  kuullaan tarinoita uusien laulujen takaa ja yhtyettä trio-kokoonpanossa.

Autiomaan varsinainen Rovaniemen levynjulkaisukeikka on sitten perjantaina 13.9. klo 21 Kauppayhtiöllä ,jossa bändin lämppärinä toimii Niina Annika & Aurinkoiset Tampereelta.

”Siinä on jotain hirtehistä, kun rovaniemeläinen yhtye kehottaa polttamaan kaupunkinsa.” (Antti Luukkanen, Soundi)