Tornio 2016: Twin City Festivals, Öölifestit vai Tango & Humppa?
BoneyM15yhtye

BONEY M Öölifesteillä 2015

Torniologo2

Ensi kesänä Torniossa  järjestetään Lapin suurin kesätapahtuma, jolle eivät Sodankylän elokuvajuhlat tai Simerock pysty yleisömäärissä yhtään mitään eli Suviseurat.

Perinteisesti maallisempaa menoa rajalla tarjoaa Kalottjazz & Blues, joka tulee viikko juhannuksen jälkeen, mutta jääkö se ainoaksi suuremmaksi  kevyen musiikin tapahtumaksi Torniossa?

Pelastaako kesän Twin City Festivals, Öölifestit vai Tango & Humppa?

Elämme jännittäviä aikoja, sillä kaikki riippuu kaikesta tai oikeastaan vain Twin City-festivaalista.

”Öölärit pitää välivuoden,  mutta jos Twinkkarit ei tule – katsotaan asiaa uudestaan”, sanoo Eventworksin Markku Köngäs, kun taas Park Hotellin Jorma Sankala sanoo: ” Jos Twinkkarit ei tule, on ajateltu Tangoa & Humppaa tai puistokonserttia.”

Halukkuutta on siis järjestää torniolaisille jotain suurempaa, mutta riittääkö aika. Kumpi ehtii ennen vai tekevätkö yhdessä, jos Twinkkarit vetävät vielä toisen vuoden henkeä?

Nimittäin Twin City Festivalsin konttorista kerrotaan, että juhlat järjestetään viihdekeskus Torandassa, joko 2016 tai vasta 2017, jolloin mukana on jo iso yhteistyökumppani . Päätös asiasta julkistetaan helmikuussa.

Rockin puolella Pikirock teki viime kesänä ilahduttavan paluun, mutta nyt järjestäjän edustaja kertoo, että tapahtumaa ei tule ensi kesänä. Samaan aikaan järjestettiin Haaparannalla ensi kertaa Ponde North Rock, jonka ravintoloitsija Kristina Johansson lupaa ensi elokuulle. Myös naapurin suosittu Classic Motor Meet  on kuvassa mukana kesällä 2016 rokkaavine esiintyjineen.