ARJA HAVAKAN sinkulla kuullaan Carolaa

MikaArja16dLEVYarvioTummaäänisellä  Arja Havakalla  on tapana onnistua lauluissa, joissa on kohtalonomaisuutta ja syvyyttä.

Persoonallisen leimansa hän lyö  myös lauluun Yksin. Pelkistetty säestys  tukee hänen laulua, mutta itse olisin kaivannut mukaan enempi akustisia soittimia. Arjan versio olisi erottunut  paremmin joukosta, sillä laulustahan löytyy nykyään jo parikymmentä iskelmäversiota Paula Koivuniemestä ja Anita Hirvosesta aina Arja Korisevaan ja Topi Sorsakoskeen.

Kolme vuotta sitten Havakka  teki albumillaan Joki ja tuuli  jäätävät versiot lauluista Tuska ja Älä kiiruhda. Vähän niiden malliin.

Yksin-laulun  teki tunnetuksi 1970-luvulla Carola (1941-1997) ja hänen katalogistaan Arja on valinnut  myös toisen, vähemmän tunnetun laulun Kaikki tiet vievät Roomaan, joka on sovitettu reippaaksi countryksi. Hienoa rivitanssimusaa  alkuperäisen meksikolaisen tijuana brass-meiningin sijaan.

Arja Havakka ei  paljasta vielä, onko tulossa kokonainen albumi Carolan lauluja. Lahjakas artisti kuoli vain 55-vuotiaana Alzheimerin tautiin vuonna 1997, mutta jätti jälkeensä monia hienoja laulutulkintoja, jotka ovat olleet viime aikoina muidenkin kuin Arjan huomion kohteena. Paljon radiosoittoa on saanut Hanna Pakarisen versio Carola-hitistä Herrojen kanssa pellon laidalla, johon hän ei tuo mitään uutta tai omaa, joten mieluummin Havakan Yksin-sinkku radioihin soimaan.

Arjan single on purkitettu Kime Klemettisen Greatsounds-studiolla ja sillä soittaa Men In Black-yhtyeen muusikoita.