ARCHIE: Tangokuningas 2014 valittu. Se on yksi Sonyn artisteista!
MikkoMakelainen

MIKKO MÄKELÄINEN

Archie3Ylikansallinen levy-yhtiö Sony omistaa keikkoja myyvän Auraviihteen, joka toteuttaa Seinäjoen Tangomarkkinat.

Eilen päättyi tangolaulukisan nettiäänestys ja miehissä eniten ääniä saivat Jarkko Honkanen, Leif Lindeman ja Mikko Mäkeläinen.

Heidän historioitaan lukiessa huomasin , että kas` kummaa, kaikki kuuluvat sekä Sonyn että Auraviihteen talliin.

Vuoden 2014 tangokuningas on jo siis valittu. Se on joko Mikko Mäkeläinen tai Leif Lindeman, jonka kansa äänesti viime vuonna tangokuninkaaksi, mutta tuomaristo oli eri mieltä.

Lappilainen Jarkko Honkanen, joka on ensikertalainen, on taas kisan musta hevonen.

Näistä kolmesta ylivoimaisesti tunnetuin on Mikko Mäkeläinen, joka on pitkän uran ja puolisen tusinaa pitkäsoittoa tehnyt taitava laulaja, mutta eikö tangomarkkinoiden ensisijainen tehtävä ole kuitenkin etsiä ympäri Suomen uusia tangontaitajia vai pitäisikö kilpailu olla avoin muillekin levy-yhtiöille kuin Sonylle?

Jatkoon menneistä löysin äkkiseltään vain Pasi Vainionperän, joka on levyttänyt  Sonyn kaltaiselle isolle firmalle Warner Musicille.

Vaikka tango kuuluu kaikille, kaikki kilpailijat eivät ole samalla viivalla. Vaikka kysymys onkin viihteestä, aika moni laulajista on kuitenkin tosissaan mukana, niin rehellisyyteen tulisi pyrkiä. Puolueetonta kilpailua on toki vaikea järjestää.

Tangotuomaristonkin suhteen, vanhat tekijät ovat luonnollisesti etulyöntiasemassa, sillä Suomessa piirit ovat pienet ja jokainen tuntee toisensa. Asiantuntemusta tuomareissa kyllä riittää, mutta mieluummin valitaan sopivin kuin pätevin, sillä kaveria ei jätetä. Ihminen toimii vain niin.

Eihän esimerkiksi Ilkka Vainio voi antaa kritiikkiä laulajalle, joka on laulanut hänelle 50-vuotisjuhlissa. Viime vuonnakin oli selvää, että Vainio antoi korkeammat pisteet Kyösti Mäkimattilalle kuin Lindemanille, koska Kyöstin Varjokuva-yhtye kuului Ilen (nyt jo Warnerille myytyyn) AXR-levy-yhtiöön.

Olisiko kansanäänestys sitten parempi kuin tuomariston päätös? Ainakin jännittävämpi se olisi, mutta seurataan nyt raadin uusia jäseniä Milana Misiciä ja Arja Korisevaa. He lähtevät puhtaalta pöydältä, ilman suurempia kytköksiä.