Archie: Lyhyet videojäähyväiset BASSO-JACKille

jackbruce

JACK BRUCE

Rivit harvenevat musiikkirintamalla. Eilen saapui suruviesti Basistien kuninkaan Jack Brucen lähdöstä.

Ennen vanhaan ei ollut olemassa muita kuin Creamin Jack Bruce ja Wigwamin Pekka Pohjola. Heidän bassonsoitto vei huomion muilta ja he pysyivät parrasvaloissa loppuun asti.

Bruce perusti Creamin Eric Claptonin ja Ginger Bakerin kanssa 1966 ja levytti neljä albumia ja oli kynäilemässä ja laulamassa menestyskappaleita Sunshine of your love, White room ja I feel free.

Myöhemminkin Jack on suosinut triokokoonpanoja. Ne antoivat tilaa kuulua; West, Bruce & Laing, Bruce, Lordan & Trower ja Bruce, Baker & Moore. Jack muistetaan myös piipahduksesta Bluesbreakersissä, Manfred Mannissa plus Tony Williams Lifetime-yhtyeestä ja viimeisin bändi, jota allekirjoittanutkin diggaili oli Spectrum Road. Siinä hän soitti Living Colour-kitaristi Vernon Reidin kanssa.

Kohtalon ivaa, vai mitä keväällä ilmestynyt Jackin viimeisin soololevy Silver Rails purkitettiin Abbey Roadin studioilla. Siellä syntyi myös hänen ensimmäinen levytyksensä The Sound Of ’65 Graham Bondin Organisationin kanssa vuonna 1965.

Albumia on verrattu tunnelmaltaan Brucen ensimmäiseen sooloalbumiin Song For A Taylor.

Silver Railsillä soittaa hänen entisiä soittokavereitaan vuosien varrelta; Robin Trower, Phil Manzanera, Cindy Blackman Santana, John Medeski, Uli Jon Roth ja Bernie Marsden.

Levyllä on mukana myös Brucen poika, multi-instrumentalisti Malcolm. Kappaleella Rusty lady ympyrä sulkeutuu. Isä ja poika soittavat yhdessä ja lauluhan tuo mieleen Creamin.

archie

#blues#