Antti Jokisen Nicholas North-elokuvalta tuki pois

Antti Jokisen fantasiaelokuvasta Nicholas North- The Curse of the Hellion alettiin sauhuta jo 3-4 vuotta sitten.

Elokuva piti tehdä suurelta osin Lapissa ja filmin päätähdeksi oli palkattu Julianne Moore. Näyttelijälistalla huhuttiin olevan myös Hilary Swank ja Stellan Skarsgård.

Joulukuussa 2011  Elokuvasäätiö myönsi elokuvalle tuotantotukea  800 000 euroa, mutta koska  tuotanto ei ole edennyt, rahoituspäätös on nyt purettu. Nicholas Northin kokonaiskustannusten on arveltu nousevan yli 16 miljoonan euron.

Alussa projektia myöhästytti Jokisen esikoiselokuva the Resident, sen jälkeen Sofi Oksasen bestsellerin pohjalta tehty Puhdistus ja nyt suunnitteilla oleva Katja Ketun Kätilö-romaanin filmatisointi.

Toivotaan kuitenkin, että Jokinen tarttuu jossain vaiheessa aiheeseen. Nicholas Northin tarina on kiehtova, sillä se pohjautuu  Kalevalaan ja pohjoismaiseen mytologiaan.

Fantasiaelokuvaa odotellessa jonkinlaista lievitystä saadaan ensi syksynä  Antti Jokisen yhdessä  Ilkka Auerin kanssa  kirjoittamasta romaanista Nicholas North – Kalmattaren kirous (Otava). 

Trilogiaksi kasvava seikkailu kertoo Nicholaksesta, joka on saanut synnyinlahjaksi kuolemattomuuden kirouksen, ja hänet on tuomittu tuottamaan huonoa onnea läheisilleen. Kotikylä tuhoutuu, poika menettää vanhempansa ja joutuu rosvojoukon koulutettavaksi.

Syynä onnettomuuksiin on pimeyden voimien haltijatar Kalmatar, joka haluaa anastaa Nicholaksen kuolemattomuuden, hinnalla millä hyvänsä. Koko karunkaunista kalevalaista maata uhkaavat pimeät voimat ja Nicholaksen on kamppailtava vapautuakseen kuolemattomuuden kirouksesta, suoriuduttava tehtävästä, joka on tähtiin kirjoitettu.