Antti Haasen MONSTERIMIES ensi-iltaan! Lue loistavat ennakkoarviot!

Antti_HaaseOhjaaja Antti Haasen sana:

 ”Leikin supersankarileikkejä 1980-luvun alkupuolella Rovaniemen Syväsenvaaran taikametsissä Tomi Putaansuun ja muiden korttelimme lasten kanssa. Haluan ymmärtää miksi minusta kasvoi aikuinen, mutta Tomista ei koskaan. Minulle Lordi ei ole vain lateksipelle, joka esittää yksinkertaisia hard rock renkutuksia vuosikymmenten takaa. Olen löytänyt hirviöystäväni maskin takaa luovan neron ja piilotetun maailman täynnä kauneutta, kauheutta, komediaa ja tragediaa.

Menestyksen jälkeisten vaikeuksien keskellä Tomi näyttää haavoittuneelta King Kongilta, joka kerää luovia voimanrippeitään viimeiseen taistoon. Toistaiseksi Tomi on aina onnistunut tekemään paluun haudan takaa, joka kerta vain hieman vahvempana ja hauskempana hirviönä. Olen ymmärtänyt, että Tomin luovuus ja sinnikkyys monilahjakkaana taiteilijana kumpuaa ikuisen kauhukakaran naiiviudesta ja rajattomuudesta. Tämän elokuvan työprosessin aikana haluan itsekin hieman ”taantua”, lentää mielikuvitusmaailmoissa ja heittäytyä hevimetallin raa’an voiman vietäväksi.

Lordi kertoo luovan sielun uudelleen löytämisestä ja rohkeudesta olla oma itsensä, vaikka sattuisitkin olemaan muotivirtausten hyljeksimä hevimetallihirviö 1980-luvulta.”

Perjantaina 26. syyskuuta Monsterimies nähdään ensi-illassa kautta maan. Malttamattomimmat voivat käydä katsomassa elokuvan jo tänään Helsingin Rakkautta & Anarkiaa –festivaaleilla ja huomenna Rovaniemen Maximissa. Kutsuvieraiden lisäksi yksi elokuvan sponsoreista Rovaniemen kaupunki nimittäin jakaa ilmaisliput 170 nopeimmalle.( Jako alkaa tänään Rovaniemen matkailuinfossa Lordinaukiolla kello 12.00.)

LordidokjulisteRumban, Rytmin ja Domen ennakkoarvostelut Monsterimies-dokumentista saavat odottamaan miellyttävää elokuvaelämystä.

”Monsterimies on henkilökuva Putaansuusta, mutta samalla raadollinen kertomus musiikkimaailman karusta arjesta ja jatkuvasta taistelusta yleisön huulilla pysymiseksi.

Surumielinen elokuva pysyy kiinnostavana ja Monsterimiestä voi suositella varauksetta myös muille kuin Lordi-faneille.”  Lue koko Rytmin arvostelu tästä.

 ”Dokkarin nähtyään nousee uusi kunnioitus koko yhtyettä kohtaan: ehkä Lordi ei olekaan pelkkää pastissia vaan ihan tosissaan tehtyä rockia.” Lue koko Rumban arvostelu tästä.

 ”–Monsterimiehen tarinaan on helppo samaistua ja päästä sisälle. Asiaa auttaa se, että elokuva on myös ohjauksensa puolesta onnistunut. Monsterimies ei turhia rönsyile, vaan keskittyy muutaman vuoden ajanjaksoon ihailtavalla intensiteetillä.” Lue koko Domen arvostelu tästä.

 Osta liput ensi-iltaan