Antti Haasen MONSTERIMIES Amerikan festivaaliensi-iltaan!

anttihaase

Torniolaisen Antti Haasen ohjaama ja Illume Oy:n tuottama Monsterimies-dokumentti sai maailman ensi-iltansa Rovaniemellä vuosi sitten. Lapista käynnistyi elokuvan maailmanvalloitus, joka on kuluneen vuoden aikana yltänyt Amerikkaan saakka.

Kanadassa Vancouverissa DOXA-festivaalilla kansainvälisen ensi-iltansa saanut elokuva on valittu myös arvostetun Austin Film Festivaalin pitkien dokumenttielokuvien kilpasarjaan Yhdysvalloissa.

Austin Film Festivaali tunnetaan ”käsikirjoittajien festivaalina”, joka valitsee esitettäväksi vuoden parhaita vahvaan tarinankerrontaan pohjautuvia elokuvia. Ohjaaja Antti Haase edustaa Monsterimiehen näytöksissä marraskuussa elokuvan työryhmää.

Monsterimies on dokumenttielokuva pojasta, joka halusi olla hirviö. Se on tarina Lordista ja bändin maailman luoneesta Tomi Putaansuusta. On kulunut viisi vuotta Suomen ensimmäisestä Euroviisuvoitosta, bändillä on satojen tuhansien eurojen velat, eikä keikkamyynti enää vedä. Monsterimies kertoo dramaattisin kääntein etenevän, koskettavan tosi tarinan uskosta unelmiin.

 Elokuva oli kotimaisessa teatterilevityksessä syksyllä 2014 ja se on esitetty DocPoint, Rokumentti sekä Rakkautta ja Anarkiaa –festivaalien ohjelmistossa.

Kevään ja kesän aikana elokuva on kiertänyt elokuvafestivaaleilla muun muassa  Norjassa, Virossa, Latviassa, Kolumbiassa, Etelä-Afrikassa ja Kreikassa sekä esitetty TV-kanavilla Ruotsissa ja Puolassa.

Syksyn aikana Monsterimies nähdään maailman kolmanneksi suurimman, kansainvälisesti merkittävän elokuvafestivaali CPH:DOX:in ohjelmistossa Kööpenhaminassa. Lisäksi elokuvan esityksiä on tulossa Hollantiin ja Ranskaan.

Elokuvan tv-versiota Iso-Britanniassa levittää englantilainen Journeyman Pictures.

Valtion audiovisuaalinen taidetoimikunta myönsi maaliskuussa 2015 Monsterimies -elokuvalle laatutukea, jota myönnetään ’taiteellisesti korkeatasoisen ja laadukkaan elokuvan tai muun kuvaohjelman tuottajalle’. Raadin mukaan ’Dokumenttielokuva muusikko- ja showmies Lordista avaa kiinnostavalla tavalla sitä, miten pitkäjänteistä työntekoa, millaista intohimoa ja persoonaa vaatii Mr Lordin tapaisen kansainvälisen tason viihdeilmiön rakentaminen ja ylläpitäminen. Suosion kipeys tuntuu katsojan sydämessä asti’.