Antti Haase: Meerin Grilli mukana Lordi-dokkarissa
Lordi13

Lordi Hellfestin pressissä

anttihaase

Antti & Mr.Lordi

Lordi-dokumenttia tekevä Antti Haase on palannut yhtyeen juhannuskeikalta Hellfestistä kotimaisemiinsa Tornioon ja varsin tyytyväisenä.

– Ranskanmaalla saatiin purkkiin tosi hienoa matskua. Homma alkaa olla jo melkein kasassa ja materiaalin leikkaus alkaa syyskuussa, ohjaaja kertoo.

Pieniä makupaloja dokumentista hän lupaa jo tämän vuoden puolella Lordi Documentary-FB-sivuille, mutta ensi-ilta on 2014.

– Hieno paketti siihen suunnitteilla ja jos se on minusta kiinni ensi-ilta-paikka on Rovaniemi.

Lappi on Mr. Lordillekin  tärkeä paikka ja Rovaniemi yhtyeen ”koti”, vaikka sen suurin suosio onkin tänä päivänä Suomen rajojen ulkopuolella. Rumba-lehden mukaan  Lordin toukokuisella Euroopan kiertueella esimerkiksi oli useampikin loppuunmyyty esiintyminen ja kesän aikana Suomessa Lordilla ei ole yhtään festivaalikeikkaa, mutta muualla Euroopassa puolisen tusinaa.

MeerinGrilli3Lordi-dokkarin ohjaaja Antti Haase paljastaa myös, että elokuvaa on filmattu myös Tomi Putansuulle rakkaassa paikassa Torniossa eli Meerin Grillillä.

Opiskeluvuosiensa  jälkeen Lordi kuuluu  yhä paikan  vakiasiakkaisiin. Hän piipahtaa siellä tuon tuosta Kemijokivarressa mökkeillessään.

Lordin myötä paikasta on tullut pyhiinvaelluskohde, joka jokaiselle Torniossa käyvälle nuorekkaalle matkaajalle on must. Kukapa ei haluaisi tietää, miltä maistuu Meeri Ponkalan kuulu tuplajättiamerikkalainen, jota Lordi kehuu muun muassa elämänkertakirjassaan.

Meerin Grilli on aina tärkeä osa Tornion elävää kaupunkikulttuuria, mutta  matkailumainoksissa sitä ei valitettavasti näy, vaikka ajat, polvet ja kiinnostuksen kohteet muuttuvat.

Mr Lordi eli Tomi Putaansuu opiskeli medianomiksi Torniossa 1990-luvulla. Hän asui Leinikinkatu 5:ssä, josta on vain kivenheitto Meerin Grillille.  Kaupungissa hän sai  myös lempinimensä ja viimeisteli monsterihahmonsa. Vuokrakämpän ovessa luki Lordi Putaansuu. Lisäksi Lordilla on sukua  molemmin puolin rajaa, sillä hänen äitinsä on Arpelasta.

PoSari kysyi kolmisen vuotta sitten gallupissaan  Mikä on Tornion paras nähtävyys? ja äänestystulos oli: Meerin Grilli 33%, Alatornion kirkko 17% ja Rajalla-kauppakeskus 14%.

Meerin Grilli (x-Ponkalan grillikioski) sijaitsee Tornion Juhannussaaren Länsirannalla. Vanhan mainoksen mukaan: Avoinna melkein aina!

VP-arkistosta:

http://vaylanpyorre.blogspot.fi/2009/12/lordi-sai-grillilta-music-from-torne.html

http://vaylanpyorre.blogspot.fi/2010/06/meerilta-onnittelusahke-lordille-juttu.html