Anssi Kela ja Sturm und Drang myös Satama Open Airiin

Alkuvuodesta vanhat sankarit ovat heränneet henkiin hienoilla sinkuillaan. Ensin J.Karjalaisen Mennyt mies, sitten David Bowien Where are we now ja viime perjantaina Anssi Kela väläytti Maikkarin Korkojen Kera-ohjelmassa uudella erilaisella biisillä Levoton tyttö.

Anssi Kela toivotettiin tervetulleeksi takaisin paalupaikalle, sillä vuorokaudessa 15 000 ihmistä kävi katsomassa biisin Youtube-videon ja Anssille alkoi sataa viestejä.

– Olen onnellinen biisin saamasta vastaanotosta. Näyttäisi siltä, että allekirjoittaneen kurssi olisi vihdoinkin kääntymässä ylöspäin, mies sanoo helpottuneena Facebookissaan.

Kela nousi suursuosikiksi vuonna 2001 ensimmäisellä sooloalbumillaan Nummela, joka möi viisinkertaista platinaa. Levyn sisälsi pelkästään helmiä ja lauluista jäivät elämään Milla, Mikan faijan BMW, Kaksi sisarta ja nimikappale Nummela. Sen jälkeen suosio alkoi pikkuhiljaa hiipua ja myöhempinä vuosina hiteiksi nousivat  vain 1972 ja Karhusaari.

Mutta nyt Suomi-rockin tarinankertoja sanoo kääntävänsä uuden lehden tulevalla albumillaan ja siitä esimakua antaa Levoton tyttö.

– Omat juureni ovat 80-luvun listapopissa: huoneeni seinät olivat aikanaan vuoratut Duran Duranin ja Michael Jacksonin julisteilla. Noihin sielunmaisemiin olen nyt palannut, kertoo Anssi Kela kotisivullaan ja Levoton tyttö-kappaleen lopussa  hänen mukaansa jopa  itse mestari Phil Collins puuttuu peliin ja astuu huoneeseen ja panee pystyyn `pahuksenmoiset tomifillipirskeet.`

Millainen on sitten nahkansa luonut Anssi Kela, se nähdään Kemin Satama Open Airissä 2. elokuuta. Toinen tuore kiinnitys festivaalin artistikatraaseen  on  vaasalainen metallibändi Sturm und Drang, joka lämppäröi Sonata Arcticaa 1. elokuuta. Yhtye teki paluun kolmen vuoden paussin jälkeen viime syksynä albumillaan Graduation Day.

Hehän olivat vasta 15-vuotiaita pojankloppeja, kun ponnahtivat pinnalle. Ennen kuin jäivät tauolle he ehtivät levyttää kaksi albumia Learning to Rock (2007) ja Rock ’n Roll Children (2008), joita myytiin lähes 100 000 kappaletta.