ANONYYMIEN KOTIKIUSATTUJEN hoikentava pikkujoulushow perjantaina

AkkYle Radio Suomen Anonyymit Kotikiusatut Veijo ja Pauli järjestävät koko kansalle pikkujoulut perjantaina 5.12. Lähetys alkaa heti 23:n uutisten jälkeen.

AKK:n tunnin showssa vierailevat muun muassa Putouksesta tuttu Kissi Vähä-Hiilari ja kotikiusattujen oma akuuttilääkäri Risto. Tarjolla on myös runsaasti kunnollista vanhan hyvän ajan hilseenpoistomusiikkia muun muassa Deep Purplea, Uriah Heepiä ja Led Zeppeliniä.

AKK (Anonyymit Kotikiusatut) on ollut supersuosittu jo vuosia. Se on Radio Suomen ladatuin ja kuunnelluin pisteohjelma. Vuonna 2010 sen tekijät Jari Vesa ja Tommi Reponen saivat ohjelmasta parhaan radioviihdeohjelman palkinnon.

– AKK syntyi huhtikuussa 2002,  kun teimme Elvis-Osaston tunnin kampäkkilähetystä. Tommi hoksasi, että puhutaan kyllä koulu- ja työpaikkakiusaamisesta, mutta ihan liian vähälle jää Marttojen kotikiusaaminen, muistelee Jari ja sen jälkeen jaksoja on tehty jo reilusti yli puolituhatta.

AKK2Anonyymejä kotikiusattuja tehdään ja tuotetaan Kemissä Yle Radio Perämeressä, josta koelähetyksiä lähetettiin  aluksi vain Lappiin.

– Tahallaan tehtiin hommaa ensin matalalla profiililla, sillä kurantti tavara myy itse itsensä. Lapista levitettiin sitten Ouluun ja yksi kesä koko valtakuntaan. Olisko ollut vuosi 2007 saatiin niin paljon positiivista palautetta  ja vaatimuksia kuuntelijoilta, että siirryttiin pysyvästi Radio Suomen ohjelmakartalle.

AKK-tuotteitakin, t-paitoja ja huppareitakin, jossain vaiheessa myyntiin, mutta Veijon ja Paulin brändäys on nyt jäänyt puolitiehen.

-Meillä oli  tai  on ehkä vieläkin optio tehdä AKK-kirja, mutta tekemättä on vielä sekin. Ollaan niin patalaiskoja, Jari Vesa myöntää.

( AKK:n hoikentava pikkujoululähetys kuullaan uusintana Yle Radio Suomessa 23.12. klo 19.00.)