ANNIKA KONTIO iloisella mielellä Seinäjoen tangolaulukilpailun semifinaaliin
AnnikaKontio16

ANNIKA KONTIO

Kaunisääninen Annika Kontio Tervolasta on toinen, keminmaalaisen Juha Alvarin lisäksi, joka selvitti Lapista tiensä Seinäjoen tangolaulukilpailun esikarsinnasta  jatkoon.

Väylän Pyörre tavoittaa  Annikan rovaniemeläisestä päiväkodista,  jossa hän on juuri nukuttamassa lapsia.

– Lähden kisassa eteenpäin hymyssä suin ilman paineita. Tietysti menestyskin otetaan vastaan,  jos on tullakseen.  Jos ei onni suosi, laulu jatkuu  kokopäiväisesti täällä päiväkodissa,  Annika naurahtaa iloisesti.

Hän sanoo, että hän nauttii laulamisesta ja esiintymisestä, mutta tangot ovat  hänelle sydämen asia.

– Osallistuminen  tänä vuonna oli salaisuus. Vain oma perhe tiesi.

Asiasta hän ei kertonut edes veljelleen, laulun ammattilaiselle, tunnetulle  oopperalaulaja  Aki Alamikkotervolle,  jonka kanssa, kun nyt jatkoon pääsi, hän aikoo treenata ahkerasti.

Aiemmin Kontio on osallistunut Seinäjoen laulukisaan neljä vuotta sitten. Silloin ei vielä menestystä tullut, mutta voittojakin on jo takana. Muun muassa vuonna 2001 hän voitti Somero Soikoon-laulukilpailun  ja 2013 Lapin tangokuningatar-tittelin.

Etelässä asuessaan Annika on käynyt Ikaalisten artistikoulutuksen vuonna 2003, jolloin hän pääsi levyttämään ensi kertaa ja mukaan kurssilla tehdylle Tähden Tähden-kokoelmalevylle kappaleella Trooppinen yö. Kymmenisen vuotta sitten, muutettuaan juurilleen Tervolaan, hän on levyttänyt sinkut Rakkaus/ Kukkolaulu (2013) ja Tauno ja Ansa/ En koskaan (2014).

Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangolaulukilpailun esikarsintaan osallistui tänä vuonna yhteensä 306 kilpailijaa, joista tuomaristo valitsi 64 osallistujaa semifinaaliin, joka järjestetään sunnuntaina 29.5. Turussa, Venus Nightlifessa. Tänä vuonna ei ole ollenkaan yleisön nettiäänestystä, vaan semifinaalista tuomaristo valitsee 8 mies- ja 8 naislaulajaa finaalin karsintaan, joka käydään Tampereella 18.6.  ja nähdään  suorana teeveessä.