Aittakurun KAUAS PILVET KARKAAVAT-konsertti aloittaa Pyhä Unplugged-tapahtuman

KauasOnnellinen pari Lauri ja Ilona Pietari-koiransa kanssa astuvat ulos ravintolastaan. He luovat katseensa ylös taivaalle, jossa pilvet vaeltavat vapaina.

Aki Kaurismäen ohjaama menestyselokuva Kauas Pilvet Karkaavat (1996) on kertomus työttömyydestä.

Viiden miljoonan asukkaan Suomessa on puoli miljoonaa työtöntä ja Lauri ja Ilona ovat kaksi heistä. He päättävät kuitenkin perustaa ystäviensä kanssa oman ravintolan ja heitä onnistaa.

Kaurismäki omisti elokuvansa Matti Pellonpäälle, joka kuoli muutamaa viikkoa ennen kuvauksien alkua. Matin oli tarkoitus näytellä leffan pääosa. Peter von Baghin mukaan ”emotionaalisesti”  Kauas Pilvet Karkaavat on omistettu myös Rauli ”Badding” Somerjoelle, jonka laulu inspiroi Akia.

Markus Allan esittää Baddingin vuonna 1970 levyttämän beat-tangon Pilvet karkaa, niin minäkin elokuvassa taustallaan Taisto Wesslinin hieno orkesteri ( Pauli Granfelt, Kari Lindqvist, Pentti Mutikainen ja Tommi Parkkonen.)

Niin kuin leffassa, Allanin laulut ovat pääosassa myös Kauas Pilvet Karkaavat-konsertissa Pyhätunturin Aittakurussa torstaina 31.7. klo 18.00-20.00. Pyhä Unpluggedin avauksessa esiintyvät myös Marko Haavisto & Poutahaukat ja Dave Lindholm.

Liljankukallaan 1960-luvulla suosioon noussut Allan aloitti yhteistyön Aki Kaurismäen kanssa jo 1987, mutta vasta Kauas Pilvet Karkaavat-leffa nosti hänet unhon yöstä. Menestyselokuvan tiimoilta hän kiersi laulukeikoilla Euroopassa ja esiintyi muun muassa Cannesin elokuvajuhlilla. Vanhaan iskelmään ihastunut Kaurismäki myös tuotti Allanin vuosina 1996 ja 1998 ilmestyneet albumit Tangon kotimaa ja Kohtalon tuulet.

Vuosi sitten Markus Allan sai Seinäjoen tangomarkkinoilla Tango Finlandia-palkinnon ansiokkaasta työstään  tangokulttuurin kehittämisessä.

PyhaAitt

PYHÄ UNPLUGGED-ohjelma: http://www.pyha.fi/kesa/tapahtumat/?mainid=6986

Kauas Pilvet Karkaavat-elokuvamusiikki: Shelley Fisher, Pjotr Tšaikovski, Ensemble Antero Jakoila, Rauli ”Badding” Somerjoki, Markus Allan, Heikki Valpolan studio-orkesteri, Georg Ots, Olavi Virta, Badding Rockers, Melrose, Henry Theel.