Áilu Vallen räpalbumi julki Oulussa
Saamelaisyhdistys Oulu Sámit ry. juhlistaa kymmenvuotistaivaltaan 16.11. klo 19.00 Kulttuuritalo Valveella Oulussa. Samalla julkaistaan saamelaisen rap-artisti Áilu Vallen levy Dušši dušše duššat (Turha vain tuhoutua), joka on Suomen ensimmäinen pohjoissaamenkielinen rap-julkaisu.
Áilu Vallehan on kotoisin Utsjoen Kaamasmukasta. Hän räppää pohjoissaamen lisäksi myös suomeksi ja englanniksi.
Vallen Dušši dušše duššat-esikoisalbumin teemana on läpikäydä ja dekonstruoida länsimaista kulttuuria pelkoineen ja haluineen eri näkökulmista (kuluttaja, tiede, teknologia, rikkain väestönosa, yhteiskunta, rahamarkkinatalous), edetä oman mielen tuntemisesta kohti sisäistä muutosta ja sitä kautta suunnata korvat alkuperäiskansojen tiedon ja viisauden äärelle ennen kuin vanha elämäntapa hukkuu peruuttamattomasti nykyisen alle.
Vallen albumin julkaisee ruukkilaisen Jussi Isokosken Tuupa Records, jonka kataloogista löytyvät myös muut Oulu Sámit ry:n kunniaksi esiintyvät saamelaisartistit, folkduo Niillas Holmberg  ja Roope Mäenpää sekä saamelainen rock-yhtye SomBy.
Lippuja on myynnissä Valveella: Hinnat: lapset/opiskelijat/eläkeläiset 5 e, muut 10 e. Lisätietoja konsertista antaa Oulu sámit ry:n puheenjohtaja Anna-Liisa Väyrynen (040-4477326) tai varapuheenjohtaja Minna Rasmus (040-4190570).
Alla makupaloja Áilu Vallen albumilta