Afromusiikin helmi Angelique Kidjo Ouluun ja Luulajaan

Norrbotten Big Band saa ensi keväänä vieraakseen todella kovan luokan kansainvälisen laulajattaren, Grammy -palkitun Angelique Kidjon.

Oulussa tämä afromusiikin supertähti esiintyy Club Teatrialla ison luulajaisorkesterin kanssa 23. maaliskuuta, lämppärinään Johanna Förstin tähdittämä Jo`Stance, ja seuraavana iltana 24. maaliskuuta Luulajan kulttuuritalolla. Muut konsertit ovat Pietarsaaressa, Göteborgissa ja Helsingissä.

Beninissä syntynyt Angelique Kidjo on aloittanut menestyksekkään uransa jo 1990-luvun alussa. Keltään MTV-sukupolven edustajalta ei varmasti ole jäänyt huomaamatta hänen yksi suurimmista hiteistä Agolo ja siitä tehty video.

Musiikkiinsa Kidjo on saanut vaikutteita muun muassa afropopista, zoukesta, rumbasta, jazzista, gospelista ja latinalaisamerikkalaisesta musiikista. Hänen musiikillisia yhteistyökumppaneitaan ovat olleet muun muassa Ziggy Marley, Carlos Santana, Peter Gabriel, Alicia Keys ja Branford Marsalis.

http://www.youtube.com/watch?v=iIX60_8vYkA

Angelique puhuu äidinkielensä fonin lisäksi sujuvasti englantia, ranskaa sekä jorubaa, ja on myös levyttänyt näillä kielillä.

Vuodesta 2002 lähtien hän on ollut Unicefin hyvän tahdon lähettiläs ja hänen suurin esikuvansa on Mama Africa eli Miriam Makeba.