ADAM TENSTA, suoraan Ruotsin iltapäivälehtien lööpeistä hiphopkeikalle Ivaloon

adamtenstaRäppäri Adam Tensta, tämän hetken kuumin ruotsalaisartisti, jos mitataan lehtien palstamillimetrejä, saapuu tänään perjantaina 17.7. Ivaloon keikalle. Hän esiintyy Inariviikon yhteydessä hotelli Kultahipun kellarissa suomalaisten räppäriveljien Signmarkin  ja Amocin kanssa klo 23.00-04.00.

Tensta nousi puheenaiheeksi eilen hänen käveltyä ulos Ruotsin TV4:n suorasta aamulähetyksestä, kun keskusteltiin rasismista. Taustalla on se, että hiphoptähti on sitä mieltä, että tv-kanava valehtelee, kun se sanoo taistelevansa rasismia vastaan. Konkreettisena esimerkkinä kanavan palkkaama Youtube-profiili Louise Andersson Bodin, joka on käyttänyt rasistisia ilmaisuja tummaihoisista. Tensta vieraili varsinaisesti lähetyksessä esittelemässä uutta albumiaan The Empty, mutta halusi käyttää tilaisuutta hyväkseen, ja nostaa rasismin esille, joka monelle on arkipäivää Ruotsissakin.

Päihteetöntä elämää viettävä ja ruotsinsuomalaisen äidin kasvattaman Adam Tenstan My Cool -läpimurtosingleä on kuunneltu Youtubessa yli 10 miljoonaa kertaa ja se on ollut esillä Entourage -tv-ohjelmassa sekä Tony Hawk Ride ja NBA2K -videopeleissä. Esikoisalbuminsa, Grammis-palkitun ”Its a Tensta Thing”, myötä Adam Tenstasta tuli listaohjus Ruotsissa vuonna 2008 ja hän on tämän jälkeen vetänyt täysiä yleisöjä electro/house -vaikutteisella soundillaan.

Adam on toiminut megatähtien lämppärinä muun muassa Snoop Dogg:lle, Jay Z:lle, Akonille, Rick Rossille ja Rihannalle.

Musiikin lisäksi Tensta työskentelee aktiivisesti eri hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa paitsi rasismia, myös kiusaamista, ihmiskauppaa ja syrjäytymistä vastaan.