ÄÄNESTÄ/ RÖSTA ensimmäistä KEKSI-musiikkipalkinnon saajaa!

KeksikisaDJo viisi vuotta Torniosta käsin toiminut Väylän Pyörre Musiikkiuutiset-nettijulkaisu  alkaa jakaa K E K S I-musiikkipalkintoa. Se  annetaan  vuoden aikana pohjoisessa kevyen musiikin parissa ansioituneelle artistille tai yhteisölle.

Mukana on ehdokkaita eri puolilta Lappia ja musiikin eri sektoreilta. Vähemmistöjä Ruotsin puolen Meänmaata edustavat Adam Huuva Meänlandista (HaparandaTornio) ja Erling Fredriksson Jordista (Pajala) ja Saamenmaata räppäri  Ailu Valle (Karigasniemi), jotka kaikki ovat  vahvistaneet pienen kielensä asemaa.

Tapahtumajärjestäjistä on ehdolla Kemin Rytmimusiikin Ystävät (RyMy), joka on pitänyt vuosia kotikaupunkinsa musiikkielämän elävänä ja tarjonnut yllätyksiä, lippulaivanaan  10 vuotta täyttävä Pakkasukko Blues N`Jazz. Toinen huomionarvoinen ja toimintansa Suomen ulkopuolellekin levittänyt on EventWorks, joka nousi 2014 otsikoihin järjestämällä kolme teinitähti Robinin konserttia pohjoisessa. Perinteisesti yritys järjestää myös Kemin Satama Open Airiä.

Pitkänlinjan ”elämäntyö-ehdokkaita” ovat  nykyään Rovaniemellä asuva Lapin Radion toimittaja  Jarmo Siivikko ja Pop & Jazz Konservatorio Lappian opettaja Tuomas Lampela. Jarmon työn äänet ovat kiirineet Ivalosta jo vuosikymmeniä ja Tuomas tunnetaan parhaiten kapellimestarina Tornion Lappian suurproduktioista ja johtamistaan kuoroista.

Jos Ailu Valle välittää ylisen Lapin tunnelmia, Talonpoika Lalli räppää linjalla Ylitornio-Rovaniemi-Tornio. Hän käyttää meänmurretta ja esiintyy aktiivisesti ja piristää musiikkielämää, missä sitten asuukin.

Sanotaan, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Rovaniemeläinen VeePee Salmi on ollut viime vuosina tuttu näky rock- & bluesfestivaaleilla. Vaikkei hän lue itseään ammattilaiseksi, jo kaksi hänen kuvaansa on päätynyt albumin kanteen.

Keksi-musiikkipalkinto-ehdokkaita voi äänestää 18.1.2015 saakka, jolloin kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kaksi lippua Kemin Pakkasukko Blues N`Jazziin ja kaksi Meerin Grillin möykkylahjakorttia.

KEKSI-ehdokkaat näet tässä oikealla >>>>>>>>>>>>>>

K E K S I –musiikkipalkinto on kunnianosoitus Lapin ja koko Tornionlaakson populaarimusiikin esi-isälle Ylitornion Kaulirannalla syntyneelle Antti Mikkelinpoika Keksille. Hän lauloi Kalevala-poljennolla Laulua jäänlähdöstä Tornionjoessa 1677, joka eli ensin muistitietona ja muistiinmerkittiin vuonna 1799, jonka jälkeen painettiin kaikelle kansalle myytäväksi arkkiveisuiksi 1829. Keksin tulvalaulusta tuli ikivihreä, joka elää ja vaikuttaa yhä.