ARCHIE: Lasse Norres ja Tonics

Arto Nybergin sunnuntaivieraana oli Lasse Norres, joka luotsaa tällä hetkellä Finnhits-kiertuetta. Aiemmin hän oli vastaavassa duunissa jättimenestyksen saaneella Mestarit Areenalla-turneella, mutta parhaiten hänet kuitenkin muistetaan Dingon managerina.

Arton haastattelussa Lasse muisteli muun muassa aikaansa, jolloin hän kirjoitti Ilkka Sysimetsän(Frederikin) päätoimittamaan, nuorisolehti STUMPpiin.

Siitä tuli mieleeni, että  myös ylläoleva lyhyt kirjoitus on 16-vuotiaan Lasse Norreksen kirjoittama.

Pikku detalji, josta en ole  aiemmin kertonut  muille kuin Lasselle, jossain Eric Claptonin tai jonkun muun artistin konsertissa, mutta Tonics-jutun piti minun kirjoittaa.

Nimittäin 1968 Tonics julkaisi Hei Herra Hetkinen-sinkun ja kun silloin ainoassa ”oikeassa musiikkilehdessä” Stumpissa, ei juttua yhtyeestä alkanut näkyä, lehteä oli pakko muistaa kirjeellä. Norrekselta tulikin pian vastaus, jossa hän pyysi minua tekemään haastattelun Tonicsista.

Siiihen aikaan sinkun levyttäminen pohjoiselta bändiltä oli niin iso juttu, että  Tonicsit olivat meikäläisen silmissä vähintään supertähtiä, joita ujo maalaispoika ei kuvitellutkaan  lähestyvänsä, joten juttu jäi tekemättä.

Olin silloin 15-vuotias ja ekat musatekstit kirjoitin paria vuotta myöhemmin.