7 vuoden tauko päättyy: ZACHARIUS CARLS GROUPILTA Quiet Desperation-LP(+CD)

Zacharius Carls Group

Viime vuonna 20-vuotta täyttänyt  Zacharius Carls Group on torniolaislähtöinen, tätä nykyä Oulusta operoiva, angstinen autotalli-proge/alternative-rautalanka -bändi jonka uusi albumi Quiet Desperation saapuu kauppoihin 9. kesäkuuta.

Tämä Pohjois-Suomen yksi hienoimmista orkestereista suuntaa julkaisun kunniaksi myös muutamalle julkkairkeikalle! 24.5. rokataan  Oulun 45 Specialissa (+ The Empire Strikes), 27.5  Helsingin Bar Loosessa (+ New Rising Suns) ja 28.7  Oulun Qstockissa.

Yhtye julkaisi uuden albuminsa ”digitaalisena joululahjana koko maailmalle” jo jouluaattona 2016, päättäen näin seitsemän vuoden mittaisen levytystauon, mutta aihetta todelliseen julkkarijuhlaan on vasta nyt kun fyysinen äänite on saapunut maailmaan.

Albumilta on lohkaistu kaksi digitaalista singleä: ”Quiet Desperation”, sekä ”Don’t Wake Up”, jonka toisena solistina kuullaan niin ikään pohjoisesta lähtöisin olevaa Johanna Kurkelaa. 

Albumilla perinteistä Zacharius-soundia lähinnä ovat ehkä kappaleet Beautiful World ja Come The Darkness. Albumin nimibiisi puolestaan on selvästi sukua sille Zacharius Carls Groupille, joka otti ensiaskeleitaan Torniolaisessa autotallissa 90-luvulla.

Quiet Desperation on yhtyeen viides pitkäsoitto. Edellinen kokopitkä albumi Rage in Your Heart julkaistiin vuonna 2009.

Ossian Marttala kertaa levyn syntytarinaa:

”Vetäydyimme telakalle vuonna 2011, mutta noin 3-4 vuotta sitten sattuman kautta Jussi (Sivonen, kitara),Tommi (Södö, basso) ja minä päädyttiin kaikki perheinemme Oulun seudulle asumaan. Luonnollinen askel oli siis päätyä yhdessä treenikämpälle, ja yhtäkkiä olimmekin taas tekemässä biisejä. Kohtaloaan vastaan ei soinut pyristellä.

Silloinen rumpalimme Janne Mathlin jäi Helsinkiin, ja kaukorokkaus olisi ollut hankalaa, niin saimme vanhan kaverimme Jari Pääkön (mm. Moses Hazy) kannujen taakse. Vielä kun luottotuottajamme Pentti Amore oli juuri pystyttänyt Kempeleeseen komean Wolfbeat -studion, niin aika luonnollisesti päädyimme levytyshommiin.”

Zacharius Carls Group:

Ossian Marttala – laulu, kitara
Jussi Sivonen – kitara, laulu
Tommi Södö – basso
Jari Pääkkö – rummut

Quiet Desperation albumi Spotifyssa:
https://open.spotify.com/album/3zIYB6MnIsH3zDb14F5ePZ