50 vuotta myöhemmin: JUICE LESKINEN & COITUS INT- veteraanit konsertoivat ja tarinoivat Tornion Hotelli Mustaparrassa!

Coitus Int 50 Revival

Torniossa Grand Hotel Mustaparran Ball Roomissa voit kuulla perjantaina 5. huhtikuuta klo 19.00 alkaen Juice Leskisen ja Alatalo-Rinteen klassikoita uusina versioina.

On kulunut 50 vuotta Juice Leskisen ja Coitus Int -yhtyeen debyytti-albumista. Juhlan kunniaksi yhtyeen perustajajäsenet Mikko Alatalo, Pena Penninkilampi ja Harri Rinne muodostivat nuorten soittajien kanssa bändin Coitus Int 50 Revival ja samalla julkaisivat myös juhla-albumin, jolla on uusia versioita legendaarisista Coitus-biiseistä. Kesällä 2023 albumi nousi fyysisten levyjen listalla toiseksi.

Viime syksynä yhtye teki 19 konserttikeikkaa täysille saleille ja nyt esiinnytään Lapissa, Tornion lisäksi myös Ylläksellä, Levillä ja Rovaniemellä.

-Jo toistakymmentä tuhatta ihmistä on ollut nostalgia-Coituksen keikoilla  ja konsertit ovat olleet kuin herätyskokouksia. Teknopoppiin kyllästyneet ihmiset ovat tulleet kuuntelemaan legendaarista bändiä, jonka biiseissä on oikea kertosäe, iloitsee Mikko Alatalo.

-Konserttijärjestäjät ovat kertoneet, että Coitus Revivalin  keikat  myivät nopeimmin loppuun kuin minkään muun suomalaisen bändin keikat. – Rock, rauha, rakkaus-teema on tullut lihaksi nyt sekä nuorille että vanhoille kuulijoille, mies kehuu ja paljastaa, että mainiosta Tampereen YO-talon keikasta on tulossa myös tv-taltiointi, jolle haetaan vielä esityspäivää.

Konserteissa kuullaan myös bändin alkuperäisjäsenten muisteloja, miten Manserock syntyi. Mikko, Pena ja Harri kertovat Juicen merkityksestä ja siitä, miten hänen johdollaan bändi kuroi kiinni kuilua, mikä oli suomalaisen lattean lyriikan ja angloamerikkalaisen rock-lyriikan välillä. Käännösbiiseinä rokkia oli Suomessa tehty jo 60-luvulla, mutta Coitus Int synnytti alkuperäisen suomenkielisen rockin Hectorin ja Dave Lindholmin ohella.

Suomi muuttui vapaammaksi ja sen symboli osaltaan oli Coitus Int. Harri Rinne maalaa isoa kuvaa:

-1970-luvun alku, jolloin Juice ja Coitus Int tulivat kansan tietoisuuteen oli erilainen. Isämme ja opettajamme olivat sodan  käyneitä. Suomi oli vanhoillinen. Ravintolaan piti melkein pyrkiä. Sitten tulivat protestiliikkeet. Hymy-lehdessä oli mökin akka alasti Ladan päällä. Kalevi Keihänen alkoi lähettää suomalaisia Mallorcalle, jossa oikein houkuteltiin ihmisiä ravintolaan. Naisten vapautusliike oli vahva. Mimmit polttivat rintaliivejään, tuli myös ehkäisypilleri ja vapaa rakkaus.

Keikoilla kuullaan uusia versioita nimenomaan Coitus Intin kahdelta historialliselta levyltä. Mukana on monia ikonisia kappaleita, kuten Heinolassa Jyrää, Hengitä sisko, Hän hymyilee kuin lapsi, Juankoski Here I Come, Elämässä pitää olla runkkua, Kuopio tanssii ja soi sekä kakkoslevyn nimikkokappale Per Vers, runoilija. Alkuperäinen Coitus-kolmikko on keikkaillut ja levyttänyt yhdessä viimeksi vuonna 1974, joten tarjolla on sanan varsinaisessa merkityksessä historiallisia hetkiä.

COITUS INT 50 REVIVALIN  KOKOONPANO VUONNA 2023-24:

Mikko Alatalo – laulu, huuliharppu ja kitara; Pena Penninkilampi – laulu; Harri Rinne – laulu, basso; Juri Lindeman – laulu, kitara; Kalle Alatalo – kitarat, laulu; Ari ”Selkä” Pulkkinen – basso, laulu; Harri ”Oinari” Vainionpää – rummut; Tero Kaario – koskettimet.