40-vuotiasta KALOTTJAZZ & BLUESIA juhlitaan mm. Bo Kasperin, Bluesministeri Kuloniemen ja Dimitrin kanssa!

Bo Sundström

Kalottjazz & Blues täyttää pyöreät 40 vuotta ja sitä tullaan juhlimaan eri tavoin. Musiikkitarjonta on tietysti runsasta ja festivaaleilla tulee kolmen päivän aikana 29.6. – 1.7. esiintymään  19 artistikokoonpanoa yhteensä kahdeksalla eri estradilla Torniossa ja Haaparannalla. Visuaalista ilmettä on uudistettu ja  pitkä festivaalihistoria tulee näkymään kaupungilla. Nyt peräänkuulutetaan esimerkiksi vanhoja valokuvia menneiltä festivaalivuosilta.

40-vuotista taivalta juhlitaan yhdessä joidenkin bändien kanssa, jotka ovat vierailleet festivaalilla 1980-luvulta lähtien. Mukana on muun muassa Norrbotten Big Band, jonka solistina esiintyy Bo Sundström. Hänet tunnetaan Bo Kaspers Orkesterin

Honey B ja Esa Kuloniemi

keulahahmona ja lauluntekijänä. Bo on yksi juhlien ehdoton vetonaula, sillä persoonallisen äänen omaavan Piitimestä lähtöisin olevan  Bon laulua myös suomalaiset rakastavat. Hänen yhtyeensä levyjä on myyty meillä toistasataatuhatta kappaletta, sillä tyylikäs sekoitus ikivihreää jazzia ja perinneiskelmää uppoaa meihin aina. Norrbotten Big Bandin  kanssa Bo esiintyy lauantaina Jazz at Art Park-konsertissa Tornion Aineen puistossa.

Toinen pitkäaikainen kokoonpano, joka on myös vieraillut usein Kalottjazzissa on  Honey B & T-Bones, joka itsekin juhlii 40 vuotista taivalta. Mestarikitaristi Esa Kuloniemi tarjoilee aina ajassa elävää verevää rytmimusiikkia ja muu perhe komppaa. Yhtyeen keikka on 30.6 Haaparannan rantapuiston Blues Nightissa. Samaisessa illassa tarjolla on mannaa myös Winter-Vaughan-Hendrix-hengessä, kun  Dimitri Keiski Band esiintyy. Yhtyeen tuoretta esikoisalbumia, Blues News-lehti hehkuttaa kultasuoneksi ja kiittää nöyristelemättömästä, kitaravetoisesta meiningistä. Laulajakitaristi Dimitrin lisäksi yhtyeeseen kuuluvat basisti Hanski Kilkki (Tehosekoitin) ja rumpali Samuli Mikkonen (Battle Beast, Korpiklaani).

Muita julkistettuja nimivieraita  ovat viimeisimmältä Vain Elämää-kaudelta tuttu musiikin moniosaaja Yona, kantelevirtuoosi Ida Elina,  jazzkitaristi Teemu Viinikainen ja  tuntematon naisenergiaa uhkuva Among Lynx.

Lisätietoa Kalottjazz & Blues-ohjelmasta löytyy osoitteessa: https://www.kalottjazzblues.net/fi/