40-vuotias MEERIN GRILLI saa taas ilmaista tv-mainosta suositussa JÄTTEKIVA-sarjassa

Mr Lordin suunnittelema Meerin Grilli-paita tulee tutuksi Jättekivassa Jussia näyttelevän Mikko Penttilän yllä (Zodiak Finland/ Päivi Kettunen)

Jättekivan toinen tuotantokausi on katsottavissa Elisa Viihteessä kokonaisuudessaan ensi perjantaina. Romanttisen komedian päärooleja  näyttelevät Anna Paavilainen (Aino) ja Elmer Bäck (Micke).

Mikko kaksi vuotta sitten MTV3:n Putouksessa Roope Salmisen kanssa

Helsingin Ullanlinnaan kotiutuneet lappilainen Aino  ja suomenruotsalainen Micke  alkavat harkita perheen perustamista, mikä on helpommin sanottu kuin tehty. Paineita tulee monesta suunnasta ja asunnossa bunkkaa vielä  Ainon veli Jussi, joka etsii edelleen elämälleen suuntaa. ”Meän murretta” puhuvaa Jussia näyttelee Mikko Penttilä, joka tunnetaan parhaiten teeveen Putouksesta. Kaksi vuotta sitten hän esitteli ohjelman sketsihahmokisassa  koko kansalle torniolaishaaparantalaisen Turkka ”Stögis” Kupin, joka unelmoi Meerin Grillin jättiannoksista ja nyt hän poseeraa Mr Lordin suunnittelema  kulttipaikan t-paita päällä.

Lämpimän ja helposti samaistuttavan, kulttuurien  erilaisuuksilla leikittelevän Jättekiva-sarjan muissa merkittävissä rooleissa nähdään Ylva Ekblad, Mats Långbacka Kai Lehtinen,  Kari Ketonen, Kaarina Hazard, Jenni Kokander, Pelle Heikkilä ja Cecilia Paul.

Jussia näyttelevän Mikko Penttilän lisäksi Jättekivan toisen pääkäsikirjoittajan Karoliina Lindgrenin sydän sykkii Meerin Grillille, sillä hän on lähtöisin Torniosta. Aiemmin Karoliina on kirjoittanut myös Armi elää! -elokuvan, josta hänet on palkittu  Jussi-palkinnolla. Hän on kehitellyt Jättekivan toisen kauden tapahtumat puolisonsa Niklaksen kanssa, joka on ohjannut sarjan. Niklas on toiminut myös Putouksen pääkäsikirjoittajana ja ohjaajana ja Kimmo-komediasarjan kolmannen tuotantokauden pääkirjoittajana. Yhdessä  Lindgrenit ovat käsikirjoittaneet lisäksi Lomasankarit-elokuvan.

Jättekivan muut käsikirjoittajat ovat Anna Brotkin ja Kris Gummerus, kuten myös ensimmäiselläkin kaudella. Jättekivan tuottaa Zodiak Finlandin Sari Lempiäinen.