Bluesvientiä itärajan taakse

OLLI ONTRONEN & MS

R O O T S Suomalainen bluesdelegaatio Olli Ontronen & Mighty Shitty ja Jussi ”Jo`Buddy” Raulamo kotiutuivat eilen onnistuneelta Venäjän reissultaan. Vaikka ulkona arktinen meriviima hiukan puraisikin, valkoiseen lumivaippaan pukeutunut Murmansk otti Suomi-pojat lämpimästi vastaan.

Mighty Shitty-kitaristi Tuomas Laajoki kertoo, että bluestapahtuman lisäksi Murmanskissa Suomi näkyi muutenkin viikonloppuna, sillä siellä oli meneillään suomalaisen elokuvan viikko.

Bluesin päätapahtuma oli perjantaina Ledokal-clubilla.

– Myös meidän uusittu bluesohjelmisto toimi hyvin ja yleisöstä musa toi mieleen niin Rollarit kuin King Crimsoninkin!- Erityisesti

JO`BUDDY

Jo`Buddyn yhdenmiehenorkesteri-formaatti herätti huomiota. Venäläiset ihmettelivät Jussin ”polkulautaa” sekä ihastelivat hänen primitiivistä soundiaan.

Klubikeikalla paikalla oli myös Murmanskin pitkänlinjan musiikkiaktiiveja kuten Sergei Filippov, jonka kanssa Laajoen mukaan hierottiin yhteistyökuvioita. Mies soittaa muun muassa Back to USSR-yhtyeessä yhdessä Suomen konsuli Martti Ruokosken kanssa.

Lauantaina bluespoppoo piti sitten parituntisen klinikan musiikkiopiskelijoille paikallisessa collegessa.

– Jussi esitteli omaa tyyliään sekä kertoili biisiensä tarinoita, sisältöä ja hänen musiikin tärkeintä sanomaa, Everythings gonna be allright. Venäläinen yleisö palkitsikin Jussin spontaaneilla aplodeilla.

– Ollin osuus taas sisälsi samankaltaisesti erityyppisiä bluesbiisejä joissa hän esitteli huuliharpun soittoa ja sen kikkoja. Yleisö sai esittää myös kysymyksiä ja eniten ihmettelyä herätti Ollin käyttämä huuliharppumikrofoni.

– Kaikkinensa huippureissu ja oli tosi hienoa huomata jälleen kerran kuinka yhdistävä musiikki voi olla, Tuomas Laajoki toteaa tyytyväisenä.