HOOJA Jällivaarasta valloitti viime kesänä Ahvenanmaan, ensi suvena kohisee sitten Etelä-Suomi! Huija!

Jällivaarassa kahden kaverusten harrastuksena alkanut Hooja on räjähdysmäisellä tavalla noussut yhdeksi Ruotsin kuunnelluimmaksi artistiksi Spotifyssa.

Vuonna 2023 duo palkittiin P3 Guld -gaalassa Vuoden artisti -kategoriassa ja Musikförläggarna-järjestön Vuoden läpimurto -artistiksi sen lisäksi, että he veivät kotiin peräti neljä Rockbjörnar-pystiä. Tämän lisäksi he nousivat ehdolle Grammiksen Vuoden tulokas -kategoriassa, ja tänä vuonna he ovat ehdolla Vuoden Grammis-artistiksi.

Kesällä he julkaisivat Hooja the Movie -dokumenttielokuvan P1-kanavalle ja rikkoivat yleisöennätyksiä muun muassa Ahvenanmaan Rockoff-tapahtumassa.

Eilen Hooja julkaisi sinkun VEM FAN E DU? yhdessä supersuositun ruotsinsuomalaisen Miriam Bryantin kanssa.

Molemmat artistit nähdään Suomessa 9. elokuuta, kun Hooja esiintyy Tammisaaren Augustinatten-tapahtumassa ja Miriam Bryant Flow-festivaalilla. Suomeakin uutuusbiisissä kuullaan: EI SAA PEITTÄÄ!

Hooja kommentoi yhteistyötä Miriam Bryantin kanssa:

”Iloisena ilmoitamme, että ensimmäinen yhteistyömme on saapunut maailmaan. Todennäköisyydet tämän toteutumiselle oli kutakuinkin samat kuin lohen pyydystäminen paljain käsin, mutta tämä on totta! Teimme yhdessä Miriam Bryantin kanssa biisin, jossa molempien maailmat kohtaavat, ja siitä tuli hiton hyvä. Mutta… biisi ei ole ainoa asia, joka laskeutuu maailmaamme, vaan myös Nattavaarassa kuvattu musiikkivideo. Oli uskomatonta saada Miriam vierailulle, ja hän vaikutti todella tyytyväiseltä kun tarjosimme sekä lihasoppaa että veripalttua.”

Miriam Bryant kommentoi:

”Minähän rakastan Hoojaa. Olen aina pitänyt heitä coolina siitä asti, kun kuuntelin heidän lyriikoita ensimmäistä kertaa. He ovat aitoja.” 

Hoojaa kuullaan myös piakkoin tulkitsemassa yhdessä muiden ruotsalaishuippujen kanssa Abban Thank you for the music-biisiä. Musiikkivideo on osa SVT:n kevään musiikkisatsausta!

HOOJA

Kotisivut | TikTok | Instagram