25-vuotias RIVERSIDE JAZZ juhlii SID HILLEn konsertilla
sid-hille-unelmoi

SID HILLE

Torniolainen Riverside Jazz on jo 25 vuoden ajan tuonut rajan ihmisten kuultavaksi musiikkia suomalaisen jazzin huipulta.

Perjantain 24. 10. juhlakonsertissa Musiikkitalolla klo 19.00 kuullaan pianisti-säveltäjä Sid Hillen musiikkia, jossa yhdistyvät jazz, improvisaatio ja nykymusiikki. Sid Hillen kanssa soittavat kitaristi Teemu Viinikainen ja jousikvartetti: Maija Linkola (viulu),Elina Viitasaari, (viulu), Lotta Poijärvi (alttoviulu) ja Markus Hohti (sello).

Kaikkiaan yhdistyksen aktiivit ovat järjestäneet Tornioon parisataa konserttia. Ensimmäinen oli keväällä 1990 Juhani Aaltosen kvartetin konsertti Tornion kaupunginhotellissa.

Riverside Jazz syntyi Martti Eskelisen vetämän Raja-Jazz-yhdistyksen rauniolle. Yhdistyksen panos on ollut erityisen tärkeä jokakesäisen Kalottjazz & Bluesin onnistumiselle. Heti perustamisensa jälkeen Riverside Jazz on osallistunut sen ohjelmiston suunnitteluun ja festivaalin toteuttamiseen, mutta viime kesänä yhdistys ei enää ollut virallisesti mukana ohjelmajärjestelyissä.

Vaikka jazz onkin marginaalimusiikkia, Riverside Jazz on jatkanut sitkeästi eteenpäin vuodesta toiseen. Pisimpään yhdistystä on johtanut Jukka Piiroinen, mutta myös Markku Raikaslehto, Susanna Söder, Jussi Leipälä  ja Pekka Oinonen.

Sid Hillen konsertin yhdistys järjestää yhteistyössä Pop & Jazz Konservatorio Lappian kanssa.

Pääsyliput: 20€/10€ opiskelijat/eläkeläiset (Riverside Jazzin ja Haparanda Teaterföreningin jäsenille alennusta 5€)

Sid Hillen Äänikuvia,,,