ISKUPORAKONE biletti Lapin Listalla!

Lapin parhaaksi bilebändiksikin tituleerattu ISKUPORAKONE  jyräsi toukokuun Lapin Listan ykköspaikalle  komealla 47 %:n äänisaaliilla. Hiljaisuus, joka on poiminta yhtyeen kuukauden takaiselta livestreamiltä Rovaniemen Wanhasta Mestarista, oli yhtyeen laajan fanikunnan mieleen. Pitkään Iskuporakoneen kannoilla sinnitteli esikoissinkullaan Pisarat nuori ja lahjakas Tina, joka sai lopulta potista 28 %. Kolmas  oli 11 %:lla Teuvo Oinaan Suomalainen tango.

 

Iskuporakone: Heikki Korpi (vas.), Tuomo Jakku, Jarkko Tervahauta, Lea Marski ja Markus Kettunen

Iskuporakone on perustettu  vuonna 2012 Sodankylässä ja takana on jo lähes kuusisataa keikkaa. Lapin Kansan haastattelussa yhtye määritteli  osuvasti toimenkuvansa bilebändiksi, joka soittaa pikkuisen humalaiselle yleisölle radiosta kaikille tuttuja hittibiisejä, joissa on potkubasari ja huutokertsi.

Markus Kettunen (kuva VeePee Salmi)

Alusta asti Iskuporakonetta on luotsannut basisti Markus Kettunen, joka on pitänyt huolen siitä, että tanssikansa on saanut vastinetta rahoilleen. Vaikka yhtyeen soittajat ovatkin vaihtuneet hänen ympärillään, mukaan on otettu vain ammattilaisia, eikä laadusta ole tingitty. Tämänhetkinen porukka  on koottu ympäri Lappia; Rovaniemeltä, Kemistä, Torniosta ja Haaparannalta.

Yhtyeen primus motorilla Markuksella  soitto on verissä ja hän sanoo, että esiintymiset ovat homman ainut suola.

-Kaikki hyvät fiilikset tulee, kun yleisö viihtyy ja osallistuu aktiivisesti.  Riehaantunut porukka on se mikä pitää olla ja varmiten sen saa bilecovereilla. Aika hankala on itseäni kuvitella konserttisoittajaksi, sillä taiteellisuus on aika kaukana covereita soittaessa, mies naurahtaa.

Kettusella niinkuin kaikilla muillakin muusikoilla on jo kova hinku koronakurimuksen jälkeen keikoille eli että baarit ja yökerhot aukeaisivat pian normaalisti, mutta yhden muutoksen Markus haluaisi kuitenkin toteutuvan.

-Toivon, että uudessa normaalissa keikat alkaisivat aikaisemmin.

Kettusen ensimmäiset heavybändiviritykset ovat 1980-luvun alusta  ja jos häntä ei näe tänään Iskuporakoneen basson varressa, hän miksaa muita, vuokraa kalustoa ja teknikoita bändeille ja tapahtumiin ja välittää oman MMK Musiikki-firman kautta keikkoja muille soittajille.

-Olen vähän tälläinen musiikin moniottelija. Sekaannun  joka hommaan, Markus heittää.

Joka tapauksessa Lapin Lista-äänestyksen äänivyöry Iskuporakoneelle osoitti,  kun työn tekee hyvin, kansa kiittää. Ahkeralla keikkailemisella ja viihdyttämisellä, hankitaan uskollinen yleisö.

Väylän Pyörre onnittelee Iskuporakonetta!

LAPIN LISTA TOP 5  Toukokuu 2020

  • Iskuporakone: Hiljaisuus 47 %
  • Tina: Pisarat 28 %
  • Teuvo Oinas: Suomalainen tango 11 %
  • Jaakko Laitinen & Väärä Raha : Lähdön kyyneleet 10 %
  • Nina Mya: Grandma`s hands 4 %

Arkistojuttu:

Toukokuun LAPIN LISTA TOP 5! Kuuntele ja äänestä suosikkiasi!