1960-luvun brittilegenda GEORGIE FAME Luulajaan

Georgie-Fame-72

 1960-luvun brittibluesin, jazzin ja popin legendoihin kuuluva Hammond-urkuri, pianisti ja laulaja Georgie Fame esiintyy Luulajan kulttuuritalon pienessä salissa lauantaina 22.11. klo 19.30. Ruotsin aikaa. Häntä säestää Claes Cronan jazztrio. Mukana on myös saksofonisti-laulaja Amanda Sedwick.

Ensi tammikuussa tulee 50 vuotta siitä, kun Georgie suisti brittilistan kärjestä Beatlesit läpimurtohitillään Yeh, Yeh. Hänen taustallaan soitti Blue Flames, jossa ovat vaikuttaneet muun muassa kitaristi John McLaughlin ja rumpali Mitch Mitchell, ennen liittymistään Jimi Hendrixin bändiin.

1960-luvulla Fame nousi listaykköseksi myös lauluilla Get away ja the Ballad of Bonnie and Clyde, mutta menestyi myös lauluilla Sunny, Something, Sitting in the park, Because I love you, Try my world, Peaceful ja Fully booked.

1970-luvulla hän lyöttäytyi yhteen Animals-vokalisti Alan Pricen kanssa, jonka kanssa hän menestyi kappaleella Rosetta. Yhteistyökumppaneita ovat olleet myös laulajattaret Annie Ross ja Sylvia Vrethammar.

1990-luvulla hän keikkaili ja levytti paljon Van Morrisonin  ja Bill Wymanin Rhythm Kingsien kanssa.

Edellämainittujen lisäksi Georgie Famen soittoa voi kuulla myös esimerkiksi Gene Vincentin, Muddy Watersin, Eric Claptonin ja Dr Johnin levyillä, joten kyseessä on muusikkojen muusikko.

https://www.youtube.com/watch?v=l8Fjv7YZ83M