Zarkus Poussa houkutteli kovan tason vieraat SOMPIOROCKIIN
SompioRock15tahdet

Marzi, Zarkus & Ismo

Savukoskella hotelli Samperin Savotassa järjestetään jo seitsemättä kertaa SompioRock. Koko sen olemassaoloajan tapahtuman seremoniamestarina on toiminut Zarkus Poussa, arvostettu musiikin moniosaaja, jonka äiti on lähtöisin Savukosken Martin kylästä.

Zarkus on tuonut SompioRockiin oman bändinsä lisäksi etelästä mielenkiintoisia muusikkokavereitaan.

– Olen sanonut, että siellä ollaan ” jossain hevon jeerassa”, keskellä ei mitään. Ainutlaatuinen tapahtuma, jossa on hyvää kylämeininkiä ja energiaa, jota ei ole muualla. Saman katon alla ovat yhtä aikaa niin nuoriso kuin poromiehetkin juhlimassa, Poussa hehkuttaa.

Tänä vuonna  SompioRockin päävieras on Ismo Alanko. Mies on ollut Suomirockin säkenöivä voima vuosikymmeniä, Sielun Veljistä  viimeisiin yhteisproggiksiin Kimmo Pohjosen kanssa ja kun Zarkus on saanut etelästä mukaansa vielä vallattoman kitarakurko Marzi Nymanin, taatusti SompioRockissa on luvassa shamanistista menoa.

Aiempina vuosina Zarkus on tuonut pohjoiseen muun  muassa Palefacen, Pave Maijasen, Vuokko Hovatan ja Hanna Pakarisen.

Samperin Savotan yrittäjä Niko Lakela sanoo, että vuosien kuluessa SompioRock on täyttänyt Itä-Lapin tapahtumatarjonnassa selvän aukon.

– Kysyntää oli heti. Ensimmäinen rokki järjestettiin lokakuussa nimellä LokaRock, mutta meidän ja yleisön toiveesta aikaistettiin syyskuulle. Silloin ei poronhoitotyöt haitanneet  ja ruska-aikakin oli vielä menossa.

Niko kertoo, että viime vuonna toteutettiin ensimmäistä kertaa myös Zarkuksen pitkäaikainen haave, Kemijoki-spektaakkeli.

-Muusikot lipuivat jokea pitkin vanhoissa jokiveneissä  tulisoihtusaattueena  ja musisoivat tunnelmallisesti. Vaikuttava esitys ja rantautuminen, jota yleisö seurasi mykistyneenä.

Etelän tähtien lisäksi SompioRockin kantava teema on ollut aina lappilaisuus. Lavalla lähikuntien  musiikintekijät pääsevät myös esiintymään. Tänäkin vuonna mukana on nimekkäitä artisteja kuten  Amoc Inarista, Putkiradio Band Pekosenniemeltä, Iskuporakone Sodankylästä,  Ravggon Vuotsosta ja Out Of The Woods Utsjoelta.

SompioRockLisätietoja:www.sompiorock.fi