Ylläs-spesiaali: NAPAPIIRIN SANKARIT 3-elokuva Lapin taivaan alla ja ennen muita!

Janne (Jussi Vatanen)

Kello 21.30 alkaen perjantaina 11.8. ja lauantaina 12.8 nähdään Ylläksen ulkoilmateatteri Ihmisen ringissä ennakkonäytökset  uusimmasta Napapiirin sankarit 3-elokuvasta.  Paikalla on myös leffan keskeisiä tekijöitä.

Virallinen ensi-ilta on 23.8. elokuvan toisessa kuvauspaikassa Vuokatissa.

Aiemmista elokuvista tutut Janne (Jussi Vatanen) ja Inari (Pamela Tola) lähtevät jälleen eri teille ja luvassa on muutama uusi muuttuja.

Janne etsii digiboksin ja lapsen sijaan tällä kertaa itseään tunturivaelluksella ja Inari pyrkii luomaan uraa suopotkupallokisoissa. Kommelluksitta ei taaskaan selvitä, kun kriiseilevän Jannen seuraan lyöttäytyy kavereita (Timo Lavikainen ja Santtu Karvonen) ja Inari törmää Pikku-Mikkoon (Kari Ketonen).

Elokuvan on ohjannut Tiina Lymi.

– Napapiirin sankarit 3:ssa on koossa sellaiset ainekset, jotka tyrkyttävät ohjaajalle kuin tarjottimella komediaa, draamaa, visuaalista ihanuutta ja mahdollisuutta välittää katsojille havaintoja ystävyydestä, rakkaudesta ja aikuistumisen kauhistuttavasta myllerryksestä pienen ihmisen päässä, Lymi sanoo.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan on aiempien osien tapaan käsikirjoittanut Pekko Pesonen ja sen tuottavat Olli Haikka ja Jarkko Hentula Yellow Film & TV:stä.

– Olen aina halunnut kirjoittaa komedian vaeltamisesta. Tajusin, että vaellushan sopisi täydellisesti Napis-konseptiin. Vaelluselokuvissa ollaan aina etsimässä itseä. Niin tässäkin, Pesonen kertoo.

Napapiirin Sankarit -elokuvia on kuvattu Ylläksellä, ja ennakkonäytökset mahdollistaa tuotantoyhtiö Yellow Filmin, Ylläksen ja Kolarin kunnan yhteistyö. Lappilaisista yhteistökumppaneista mainittakoon myös Tornion Panimo.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Tunturi-Lapissa toimiva Elokuvakerho Napapiirin Sankarit ry.

Liput on nyt ennakkomyynnissä Ticketmasterissa.  (Lipunmyyntiä rajoitetusti myös portilta viimeistään kello 20.30 alkaen)

kinoyllas.net