Yli 50 vuotta väliä: Pauli Hakomäki Beatle-Paulin konsertissa!

Macca2

LIVE2Vihdoinkin heinäkuun 9. päivä 2015 ja  Paul McCartney Tele2-areenalla. Odotukset ovat kovat, kun suuntaan matkan kohti Tukholmaa. Paikallisjunalla Centralstationille ja sitten metrolla Globeniin.

Siitä onkin ehtinyt vierähtää muutama vuosi kuin näin Paulin the Beatlesien kanssa 28. heinäkuuta 1964 Johanneshovin Isstadionilla, Nyt konsertti oli aivan vieressä Tele2- areenalla.

Esiintymispaikan ulkopuolella myydään T-paitoja, lippalakkeja ynnä muuta,  jotka liittyvät Paul McCartney`iin ja mainoksia jatkoista: Beatles Mania Party,  jossa soittaa samana iltana the Repeatles.

Olen paikan päällä tuntia ennen ja on aikaa katsella valtavaa yleisömäärää ehkä noin 30 000 henkeä. Konsertin alku venyy, mutta vihdoinkin noin 45 minuuttia myöhässä Paul ja kumppanit tulevat lavalle myrskyisten suosionosoitusten myötä.

-Tjäna Sverige, i kväll ska jag försöka prata lite svenska, toivotti Paul yleisölle.

Hän aloitti kappaleella Eight days a week ja myrskyisät suosionosoitukset!!!! Seuraavana hän soitti uusimalta soololevyltä Save us.

Pauli vaihtoi soittimia kuin hevosta, ensin basso sitten sähkökitaroita, akustisia kitaroita, 12-kielisiä kitaroita ja piano.

Paulin ääni tuli parhaiten esille juuri silloin, kun hän soitti yksin kitaraa ja lauloi kappaleen Blackbird joka sai raivoisat suosionosoitukset, joista ei meinannut tulla loppua.

Ensimmäinen laulu, jonka Paul oli säveltänyt John Lennonin kanssa oli One after 909, jonka Paul soitti yksin akustisella kitaralla.

Ennen kappaletta Back in the USSR Paul kertoi kokemuksia Moskovan konsertista Punaisella torilla, jossa hän tapasi Venäjän hallituksen jäseniä, jotka sanoivat että he olivat oppineet englantia Beatlesin kappaleista.

Koko ilta oli täynnä Beatlesien lauluja.  Paul soitti ukulelella George Harrisonin kappaleen Something ja sitten oli vuorossa  Ob-la-di ob-la-da. Kun Paul soitti Let it be koko kymmentuhatpäinen yleisö sytytti kännyköiden lamput.  Mikä tunnelma!! Sitten räiskyvä ilotulitus show kappaleessa Live and let die.

WildThingspolle2

Pauli

Kun Paul soitti klassikon Hey Jude nousi koko yleisö ylös ja lauloi mukana, taputuksista ei meinannut tulla koskaan loppua.

Paul taputettiin lavalle takaisin kolme kertaa. Hän veti komeasti Yesterdayn yksin akustisella kitaralla ja ääni oli loistava. Hän veti samalta korkeudelta kuin orginaalin!!! Ja mies on 73v!

Sitten Helter skelter ja Can´t buy me love ja lopuksi medley Abbey Roadista ja  sitten oli jo aika jäähyväisille.  3 tuntia ja 40 kappaletta. Loistava ilta!! Paul on yhä rautaa!

Teksti & kuva: Pauli Hakomäki 

PS. Pauli Beatles-konsertissa vuonna 1964: https://vaylanpyorre.com/torniolainen-pauli-beatles-konsertissa-tasan-50-vuotta-sitten/