X-Sabaton THOBBE ENGLUND etsii soittajia bändiinsä

ThobbeEnglundilmoKalixlähtöisen kitaristi Thorbjörn ”Thobbe” Englundin viimeiseksi albumiksi Ruotsin suosituimmassa metallibändissä  Sabatonissa jäi The Last Stand, joka piipahti  viime viikolla Suomen virallisen albumilistan ykkösenäkin. Aikanaan Thobbea  bändiin suositteli, hänen entinen koulukaverinsa haaparantalaisen Raubtierin Pär Hulkoff, jonka kanssa yhteyttä pidetään edelleenkin.

Alkuvuodesta ilmestyi suomalaisjuuriakin omaavan (isoäiti Suomesta!) Englundin kolmas sooloalbumi Before the Storm, jolla hän soittaa kaikki soittimet itse ja tällä hetkellä hän kasaa bändiä keikkoja varten ja haussa on basisti ja kosketinsoittaja.

– Muutama tapaaminen on jo sovittu, mutta valintoja ei vielä ole tehty, joten lisää mahtuu, kertoo Thobbe. Yhteyttä häneen voi ottaa sähköpostilla: thobbe.englund666@gmail.com

Thobbe16Nykyään Falunissa asuva Thobbe vaikutti Sabatonissa vuodet 2012-2016 ja merkittävimmät levytykset, joissa hän oli mukana, olivat  The Last Standin lisäksi Swedish Empire Live ja Heroes.

Syy Sabatonista lähtöön oli väsyminen jatkuvaan keikkailuun  ja halu tehdä omaa musiikkia. Kitaristina hän on maininnut suurimmaksi esikuvakseen Yngwie Malmsteenin, mutta ihailee myös elokuvasäveltäjä Hans Zimmerin musiikkia, joten miehellä on laaja musiikkimaku.

Raubtierin lisäksi tämä multi-instrumentalisti on soittanut myös muun muassa yhtyeissä Star Queen, Pavlovian Dogs, Endomorph ja Winterlong, joista viimemainittu julkaisi aikanaan peräti viisi albumillista Thobben musiikkia.

Tässäpä makupaloja Englundin kataloogista: