WILLY CLAY BAND Pajalan markkinoille
WCBshanes

Willy Clay Band on Kiirunan kovin bändi ja sitä oli aikanaan myös the Shanes, jonka vuoden 1963 keikkakärry löytyi Sundsvallista

Viime vuonna Willy Clay Band vietti kymmenvuotispäiviään juurillaan Kiirunafestivaaleilla ja paikalla oli melkein koko kaupunki.

Tänä kesänä vähän keikkoja  tekevän Willy Clay Band esiintyy pohjoisessa Kiirunan (6.6.)  lisäksi Tornionlaakson suurimmassa kesätapahtumassa Pajalan markkinoilla ja paikkana on Bykrogen 4.7. klo 00.00 Ruotsin aikaa.

Jos pidätte rokahtavasta kantrista Eaglesin, The Bandin, Neil Youngin tai Mark Knopflerin tyyliin, pidätte varmasti myös Willy Clay Bandin musiikista.

Länsirajalla kasvaneet, entiset nuoret, muistavat Tonicsin ja Battaglian laulun voiman ja tornionlaaksolainen vahvojen lauluharmonioiden perinne jatkuu Willy Clay Bandissä.

Örjan Mäki on kotoisin Pajalan Kaunisvaarasta, Reine Tuoremaa Karesuvannosta, Fredrik Elenius ja Tony Björkenvall Lainiosta ja Björn Petterssonin Kiirunasta.

Yhtyeen klassinen debyytti Rebecka Drive äänitettiin Nashvillessä tuottajanaan Will Kimbrough ja toinen albumi Blue kotona Ruotsin Lapissa. Yhtyeeltä on ilmestynyt myös EP, joka on sekoitus live- ja studioäänityksiä Norjan Haldenista.

Blue-albumilta Mighty Good Times nousi Svensktoppeniin ja yhtye oli erittäin lähellä breikata niin Ruotsissa kuin maailmallakin, mutta sitten tuli hiljaisuus. Yhtye jäi telakalle ja jäsenet halusivat tehdä muutakin.

Tony Björkenvall on ollut mukana Fagervall  Björkenvall-duossa, Reine Tuoremaa ja  Björn Pettersson Frida & the Coolantsissa ja Örjan Mäki  ja Fredrik Elenius the Favourite Hippiesissä.

Koskaan Willy Clay Band ei ole kuitenkaan hajonnut virallisesti, eikä sitä ole unohdettu. Vaikka yhtye on julkaissut vain kaksi albumia ja yhden EP-levyn, yhtyeen biisejä kuunnellaan ahkeraan Spotifyssä ja se on yhä Rootsy Liven ahkerimmin keikoille kysytty bändi.