WENTUS BLUES BANDIN Lucky Strike Mama ja muut synttärivieraat

WBB16Blueslogo2Suomi-bluesin jättiläinen Wentus Blues Band juhlii 30-vuotista taivaltaan albumilla Lucky Strike Mama ja järjestämällä  5-6. elokuuta Kokkolassa WentusFestin. Tietysti yhtye nähdään tänä vuonna myös keikoilla ympäri Suomen.

WBBcd16Wentus Blues Band osaa viihdyttämisen taidon, niin keikoilla kuin levylläkin. Uutuusalbumilla  Lucky Strike Mama yhtye tarjoilee parasta juurimusiikkia. Perinteitä kunnioitetaan, mutta  tärkeintä on oma  juttu. Blueskeitoksessa raastavan Baa Baa– jyystön ja slovari Abigailin välissä maistuu vahvana rock, hyppysellinen soulia ja kuullaanpa  ripaus  räppiäkin. Mustan rytmimusiikin nimistä rivien välistä voi lukea sielunveljeyden muun muassa Fabulous Thunderbirdsin,  Screamin` Jay Hawkinsin ja Curtis Mayfieldin kanssa.

Samalla kun Wentus Blues Band räväytti markkinoille Lucky Strike Mama-albumin, yhtyeen liideri Robban Hagnäs julkisti pääosan elokuisen WentusFestin ohjelmistosta.

Syntymäpäiville  ovat tulossa ainakin Lazy Lester, Barrence Whitfield, Duke Robillard, Eero Raittinen, J. Karjalainen,  Louise Hoffsten, Sven Zetterberg ja Dr. Feelgood.

Wentus Blues Band osaa bileiden järjestämisen. Kun yhtye täytti 20 vuotta, se kokosi Helsingin Aleksanteri-teatteriin hulppean esiintyjäkaartin: Kim Wilson, Mick Taylor,  Louisiana Red, Omar Dykes, Eddie Kirkland ja Sven Zetterberg. Synttärit taltioitiin myös filmille ja Family Meeting-dokumentti pääsi jopa Jussi-ehdokkaaksi.

Suomi-Blues olisi köyhää ilman kokkolalaisyhtyettä. Moni bluestähti olisi jäänyt varmasti näkemättä Suomessa ilman Robban Hagnäsiä ja Wentus Blues Bandiä, joka on myös pidetty säestäjä. Yli kaksituhatta keikkaa, parissakymmenessä maassa, on tehnyt yhtyeestä kansainvälisesti tunnetuimman juurimusiikkiryhmämme.

Väylän Pyörre onnittelee 30-vuotiasta Wentus Blues Bandiä!