Vuosi sitten edesmenneen EDORFIN viimeinen albumi julkaistaan!
Edorf2

Edorf & Hannibal Stark vuonna 2010

”Nyt tämä on virallista:Edorfin postuumisti julkaistava Varjojen piiri-levy ilmestyy kesän lopulla. Hienoa musiikkia luvassa!” iloitsee Lappi-räpin kummisetä Hannibal Stark.

Vuosi sitten  ivalolaislähtöinen räppäri Edorf (Frode Erik Ingebrigtsen) menehtyi syöpään vain 29-vuotiaana.

”Tänään sytytän kynttilän kaverin muistolle”, Hannibal jatkaa fb-kirjauksessaan.

Monissa räp-kokoonpanoissa ja muun muassa Hobo News -orkesterin lauluntekijänä tunnettu Edorf ehti ennen kuolemaansa säveltää ja äänittää Varjojen piiri -albumin, jonka Monsp records julkaisee.

EdorfRETRO

Ivalosta kaikki lähti. Aziz, Edorf ja Amoc edistyksellisestä Guerra Norte-porukasta. Taustalla äskettäin edesmenneiden Petterssonien Retro-liike.

Uudella levyllä Edorf laajentaa vahvasti musiikillista ilmaisuaan. Räp ja laulu ovat uuden levyn sävellyksissä tasaveroisia elementtejä ja lisäksi on kuultavissa vaikutteita muun muassa akustisesta folkista ja 70-luvun progressiivisesta rockista. Tummasävyisiä, tarinallisia kappaleita sisältävä kokonaisuus on jatkoa vuonna 2011 julkaistulle Yön elonkorjuu -albumille ja Edorfia säestää edellisen levyn keikoilla soittanut yhtye sekä lukuisia vierailevia muusikoita.

Porttina uuteen materiaaliin toimii toukokuussa julkaistava videosinkku Muukalainen. Kappale ammentaa Cthulhu-mytologiasta ja sisältää viittauksia aiemman Edorf-materiaalin maailmoihin.

Ennen soolomateriaalin julkaisua Edorfia kuullaan 19.4. julkaistavalla DJ Polarsoulin tulevan tuottajalevyn ensimmäisenä lohkaisuna Ikuisesti. DJ Polarsoulin kanssa nauhoitettu kappale jäi Edorfin viimeiseksi tehdyksi ja kirjotetuksi biisiksi ja tuotannollisesti biisi eroaa huomattavastikin Edorfin soolomateriaalista.