Väylän Pyörre Musiikkiuutiset on muuttanut isompiin tiloihin

Uula

Kolmen vuoden jälkeen, Väylän Pyörre Musiikkiuutiset, on muuttanut suurempiin  ja näyttävämpiin tiloihin. Se on muuttunut blogista nettilehdeksi.

Väylän Pyörre aloitti säännöllisen musiikkiuutisoinnin 17. marraskuuta 2009. 
Vaikka aihe- ja ennen muuta levikkialue on pieni, joka vuosi se on pystynyt 
lisäämään kävijämääräänsä. Parhaiten se on tavoittanut varttuneemmat lukijat, niin kuin oli tarkoituskin. Se on myös pystynyt olemaan musiikkiuutisoinnissaan, aina muutaman tanssiaskeleen,  muita pohjoisen medioita edellä.

Lyhyessä ajassa Väylän Pyörre Musiikkiuutiset on saavuttanut luotettavan musiikkitiedon jakajan aseman. Ydinalueen Meri-Lapin ykkösmedioiden lisäksi sen tekstejä ovat lainanneet ja linkittäneet myös muun muassa Iltasanomat, Iltalehti ja Helsingin Sanomat, unohtamatta etelän musiikkiaiheisia nettilehtiä.

Ensin tuli kirja Poppia Väylän pyörtheistä (Välähdyksiä Tornion kevyen musiikin historiasta). Kun sitä kootessa, jotkut haastateltavat kertoivat, ullakolla pölyttyvistä vanhoista äänityksistään, syntyi Väylän Pyörre Records.

Ajatus rajattomasta ja riippumattomasta uutisvälityksestä taas kypsyi Music From Torne Valley-kokoelmiin kappaleita kerätessä. Tornion Väylän molempia rantoja ajaessa kuuli usein toistettavan, kuinka vähän rajan molemmin puolin toistemme musiikkitekemisistä tiedämme. Niinpä neljän levyn jälkeen oli kannettava oma korsi kekoon ja syntyi Väylän Pyörre Musiikkiuutiset.

Jatkossakin Väylän Pyörre  tarjoaa  kaikille kiinnostuneille musiikkia ja 
viihdettä Tornionlaaksosta; Kaakamosta Kiirunaan ja Suomen Lapista; Kemistä 
Nuorgamiin. Joskus saatetaan piipahtaa levikkialueen ulkopuolellakin.

Kiitän tähän mennessä jo Väylän Pyörre-talkoisiin osallistuneita kirjoittajia ja kuvaajia, mutta vinkit, tiedotteet ja livejutut suomen-, meän- ja ruotsinkielelläkin ovat edelleenkin tervetulleita . Kiitän myös mainostajia, joille  lehti pystyy jatkossa tarjoamaan  nettilehden myötä useampia kokovaihtoehtoja.

Terveiset myös verottajalle. Väylän Pyörre ei ole yritys, vaikka parhaamme yritämme!

# Väylän Pyörre-webbtidningen berättar också om musiken från svenska Tornedalen. 
Ni kan tipsa, skicka nyheter och pressmeddelande. VP publiserar tekster också till svenska!