VAIN ELÄMÄÄ, hyvää tv-viihdettä, ei sen enempää!

vainelamaa13Viime syksyn tv-tapaus oli Nelosen Vain Elämää –sarja. Sen toinen kausi starttaa  perjantaina 4.10. klo 20.00. Ohjelmassa ovat mukana Jukka Poika, Maarit, Anna Abreu, Juha Tapio, Pauli Hanhiniemi ja Ilkka Alanko.

He viettävät yhdessä viikon Hirvensalmen Satulinnassa ja esittävät omia tuoreita versioitaan toistensa suurimmista hiteistä.

Tiivis puristus, pitkillä kuvauspäivillä ja vähällä yöunella nostaa luonnollisesti tunteet pintaan ja luvassa on jälleen niin kyyneleitä kuin herskyvää nauruakin.

Ensimmäisen jakson isäntä on Ilkka Alanko, jonka biiseistä ohjelmassa kuullaan Poplaulajan vapaapäivä, Tie ajatuksiin, Juppihippipunkkari, Elän vain kerran, Kullanhuuhtoja ja Luotsivene.

Jukka Poika Rousun vuoro on 18. lokakuuta. Häneltä kuullaan muun muassa versio Maaritin Jäätelökesästä.

JukkaPoikaKokoelma

maarit13

Molemmat laulajat ovat muuten ajankohtaisia uuden albumin vuoksi. Jukka Pojalta ilmestyy kokoelma ja Maaritilta viiden vuoden tauon jälkeen uutta musiikkia sisältävä levy Miten Elämästä Kertoisin, joka julkaistaan 25.10. Mikäpä olisi järkevämpi sauma julkaista kiekko, joten odotellaan kultaa ja platinaa.

Viime syksynä Vain Elämää sai ennennäkemättömän suosion ja ohjelmasta julkaistut kokoelmat myivät yhteensä huikeat 135 000 kappaletta. Huippumenestys takasi, että siinä esiintyneillä artisteilla, Katri Helena, Jonne Aaron, Nipa Neumann, Cheek, Erin, Jari Sillanpää ja Kaija Koo, on riittänyt pitkin vuotta yleisöä myös keikoilla.

Suomiräpin Hannu Hanhi Cheek korjasi isoimman potin, teki pophistoriaa, niin levy-kuin konserttirintamalla, mutta Vain elämää-artistien suosio, näkyi myös pohjoisen kesäfestivaaleilla. He siivittivät niin Rovaniemen Simerockin kuin Kemijärven Iskelmätulet yleisöennätyksiin ja Kemin Satama Openissakin Jonne Aaron yllätti vetämällään yleisömäärällä.

Luonnollisesti ohjelma on saanut kritiikkiäkin, varsinkin toisilta artisteilta. Ismo Alanko tölväisi Vain Elämää-sarjaa Vuoden turhin laulu-videollaan ja Paskaa-sanaan ovat Kauko Röyhkä ja Jouni Hynynen kiteyttäneet mielipiteensä. Heitä tosin on vaikea kuvitella näyttämässä tunteitaan Vain Elämää-ohjelmassa ja jälkimmäiseltähän puuttuvat tyystin ne tarvittavat hitit.

Monella tapaa Vain Elämää on kuitenkin ollut piristysruiske suomalaiselle musiikkielämälle. Ohjelma on kiinnostanut laajasti ihmisiä yli ikäpolvirajojen.

Vain Elämää-formaatti on saanut suuren suosion myös Ruotsissa nimellä Så mycket bättre. Siellä se on valittu kaksi kertaa suosituimmaksi viihdeohjelmaksi. Naapurissakin se on vaikuttanut artistien suosioon. Esimerkiksi Pugh Rogefeldt ja hänen laulunsa on löydetty uudelleen.

Suomipopin kuningattaren Maaritin Jäätelökesä menneen kesän muistoksi, vielä kerran!