Uutuus! ÖÖLIFESTIT, Jesse Kaikuranta ja paljon puhtaasti lappilaista
OOLIFEST-teltat paikallaan

Tornion Pikisaari 5.- 6.7.

Tämän kesän harvoista rohkeista kesäfestivaalidebytanteista on Tornion Pikisaaressa  järjestettävät Öölifestit, viikko Kalottjazzien jälkeen eli 5.-6. heinäkuuta.

Elämme vaikeita aikoja, joten tapahtumiakaan ei synny enää kuin sieniä sateella.Uudet musiikkitapahtumat toivottaa aina mielellään tervetulleeksi ja toivoo niille menestystä ja ennenkaikkea runsaasti yleisöä. Tapahtumajärjestäjän Markku Könkään yleisötavoite on 2000 kävijää.

Öölifestit on onnistunut haalimaan ohjelmistoonsa tämän hetken kuumimman nimen Jesse Kaikurannan, jonka keikka on tämän kesän ainoa Lapissa.

Jesse on kotimaisen iskelmän viimeisin supertähti. Herkillä tulkinnoillaan ja helposti tunnistettavalla äänellään viime vuoden The Voice of Finland-ohjelmasta tutuksi tullut kokkolalainen laulunopettaja osoitti taas kerran todeksi sen, ettei kisaa kannata voittaa.

Jesse sijoittui toiseksi, mikä antoi, turhan hypetyksen sijaan, rauhan rakentaa omaa musiikillista uraa.

Jessen menestys Voice of Finlandin jälkeen on ollut ilmiömäistä. Puolta vuotta myöhemmin hän voitti Syksyn Sävelen. Hän oli yleisön ja lehdistön suosikki  Järjetön rakkaus-laulullaan.

Sen jälkeen Jesseltä on  ilmestynyt esikoisalbumi, Vie Mut Kotiin, joka  möi  muutamassa kuukaudessa tuplaplatinaa eli yli 40 000 kappaletta ja jokainen siltä lohkaistu sinkku on ollut hitti.

Lisäksi Radio Iskelmän Gaalassa tämän vuoden alussa Kaikuranta putsasi pöydän, nappaamalla neljä pystiä. Vie mut kotiin- sinkku äänestettiin vuoden iskelmäksi. Hän vei voiton myös sarjoissa vuoden tulokas, vuoden miesartisti ja vuoden albumi.

Jesse esiintyy Pikisaaren lavalla klo 19.00 lauantaina, kun taas perjantain ulkoilmaesiintyjä säävarauksella on bilebändien nestori  Menneisyyden Vangit feat. Virve Rosti & Freeman.

Öölifestien esiintyjien lappilaisuusaste on varmasti korkeampi kuin minkään muun tämän kesän pohjoisen festivaalin. Markku Könkään mukaan se on sattumaa, tosin torniolaiesiintyjiin panostus on harkittu juttu.

http://www.youtube.com/watch?v=xTFq-uzYxwc

Runsaasti lisää sympatiapisteitä KIDSing-kilvan tuomarina saanesta Antti Tuiskusta on kasvanut vuosikymmenessä, ensin äitien, heidän tyttäriensä ja sitten koko kansan suosikki. Öölifesteillä ikäraja on 18 vuotta, joten kohderyhmänä ovat aikuiset.

Entinen rovaniemeläisen  kaupan kassa sijoittui aikoinaan Idols-kisassa kolmanneksi ja useimmat uskoivat Antin jäävän pelkäksi tähdenlennoksi. Toisin kuitenkin kävi, sillä Tuisku on on levyttänyt jo yhdeksän albumia, joita on myyty yli 250 000 kappaletta.

Aavasaksan takaa ponnistava CatCat on julkaissut uransa aikana kahdeksan albumia, joista neljä on myynyt kultaa ja yksi platinaa. 

Nelikymppiset Kätkän sisarukset Virpi ja Katja olivat yhdessä vaiheessa valmiita vaihtamaa humppaan, mutta kun heiltä vaadittiin kovaäänisesti discoa, he vastasivat huutoon.

CatCatin tähtihetki oli Euroviisuissa 1994, jolloin he esittivät Suomen edustuskappaleen Bye bye baby. Menestystä ei tullut, mutta heidän suosiota kotimaassa se ei laskenut, vaan päinvastoin.

 Bat & Ryyd singahtivat koko kansa tietoon Kemijärven Karppisenvaaran lepakkoluolasta 1980-luvun lopulla. Ensin ilmestyi  sinkku  Ehtaa Tavaraa ja sen jälkeen samanniminen albumi, joka möi neljässä päivässä kultaa ja on nykyään Suomen menestynein omakustannelevytys  yli  50 000 kappaleen tuplaplatinamyynnillään.

Pikkuoravien äänellä laulava kaksikko, joka sonnustautui viikinkikypäriin, tekopartoihin ja trikoisiin tuli  jäädäkseen, sillä Bat & Ryyd seikkailevat edelleen. Monella tapaa kaksikkoa voi sanoa ”Lapin Sleepy Sleepersiksi”, sillä heidän taustalla on vaikuttanut useampikin tunnettu muusikko.

Öölifestien Tornio-osaston kovimmat telttanimet ovat Lapin tangokuningas Mika Jefremoff ja rehellistä rock`n`rollia ja rouheaa bluesboogieta jyystävä Greedy Pig. Lisäksi tarjolla on kaksi erittäin lauluvoimaista coverbändiä Casemakers ja Nightshift, jotka muodostuvat pitkänlinjan muusikoista.

Muita esiintyjiä ovat jokapojansaunottaja Poju, Steve`N` Seagulls ja Pekka Ruuskan talliin kiinnitetty tulevaisuuden lupaus Vilma Lähteenmäki.

Katso ohjelma ja aikataulut täältä: http://www.xn--lifestit-m4aa.fi/ohjelma.jpg