Uusia videoita: ACCEPT, HARDSHIPS ja SOMBY

Lappilainen metallimusiikin tähtihetki on ehdottomasti syyskuun 26. päivä, kun Tornion Torandassa konsertoi heavymetallilegenda ACCEPT. Yhtye on julkaissut uuden videon Stampede, joka on yksi elokuussa julkaistavan Blind Rage-albumin kappaleista.

Accept syntyi 1970-luvun loppupuolella ja Judas Priestin ja Iron Maidenin tavoin yhtyeellä katsotaan olleen tärkeä rooli erityisesti speed- ja trashmetallin kehityksessä.

Blind Rage on saksalaisyhtyeen 14. albumi, jonka sanotaan kunnioittavan perinteitä eli biisit on tehty ”with the classic Accept feel”.

Ruotsalaisyhtye HARDSHIPS nousi suomalaismediassa otsikoihin tekemällä englanninkielisen version Vesa-Matti Loirin Hyvää puuta-kappaleesta. Haaparantalaisten Kreivin veljesten Emilin ja Danielin ideasta lähtenyt Good wood-cover jätettiin kuitenkin yllättäen pois yhtyeen esikoisalbumilta, vaikka se olisi antanut taatusti kaupallista potkua levylle.

Mutta ei Hardshipsin menestys yhdestä Loiri-biisistä kiinni ole. Sen osoittaa uusi Avalanche-video. Willy Clay Bandin ”pikkuveljet” ovat tulossa.

Hienoa, että nuoret rockmuusikot laulavat saameksi. SOMBY on tehnyt sitä jo aika pitkään.Where the f*ck is Vuotso on raikas poppibiisi heavyasenteella ja oiva mainoslaulu kotikylälle, josta oikea Lappi alkaa.

Onnittelut rohkeudesta! Vähemmistökielistä puheenollen. Meänkielellähän nuoret rokkarit tyytyvät vielä heittämään biiseissään englanninkielen sekaan vain muutaman kotikielilauseen silloin tällöin, mutta eiköhän heidänkin aika tule.