URIAH HEEP-legenda ja yksi maailman kysytyimmistä heavylaulajista Haaparannalle
LeeKerslake3

LEE KERSLAKE

Legendaarisen brittiläisen heavybändin Uriah Heepin  rumpali Lee Kerslake esiintyy Haaparannan ravintola Pondessa 18. heinäkuuta.

Lee oli mukana Uriah Heepissä yli 30 vuotta. Välillä hän oli pari vuotta Ozzy Osbournen bändissä. Vuonna 2007 hän jätti jatkuvan maailmankiertämisen Uriah Heepissä terveydellisistä syistä.

Viime vuosina Kerslake on keikkaillut säästeliäästi muun muassa entisten bändikavereidensa urkuri Ken Hensleyn ja basisti Paul Newtonin kanssa Uriah Heep Legends-nimen alla.

LeeKerslakeBerggren

STEFAN BERGGREN

Haaparannalle  Lee saapuu kuitenkin  ruotsalaislaulaja Stefan Berggrenin kanssa, joka oli muun muassa viime viikolla keikalla Whitesnake- ja Deep Purple-miesten Don Aireyn ja Neil Murrayn kanssa ja sitä ennen häntä on kuultu esiintymässä Mountain-rumpali Corky Langin kanssa.

Berggren Kerslake Band julkaisi viime vuonna mainion  albumin The Sun Has Gone Hazy. Yhteinen biisinteko sai alkunsa Tuija Takalan kesämökillä Kirkkonummella keväällä 2012. Hän kertoo:

– Lee ja Stefan vetivät akustisen yksityiskeikan erään ystäväni syntymäpäivillä, jonka jälkeen  Lee jäi  vieraaksi Suomeen muutamaksi päiväksi. Stefanin lento Tukholmaan oli vasta myöhään illalla, joten vietimme päivän mökillämme ja merkittävä osa Berggren Kerslake Bandin CD:n biiseistä sai alkunsa tuolloin.

Lee Kerslaken historiasta vielä. Hän tuli mukaan Uriah Heepiin sen neljännellä levyllä, Demons & Wizards  vuonna 1972. Siitä  tuli yhtyeen suurin menestys. Levy sisälsi myös jättihitin Easy livin`, jota vieläkin kuulee joka puolella, lähimpänä esimerkkinä Kemin kaupunki,  joka tv-spotissaan mainostaa itseään biisin voimalla. Suomessa Uriah Heep  valittiin samana vuonna -72  suosituimmaksi ulkomaiseksi rockyhtyeeksi  ja se esiintyi ensi kertaa Ruisrockissa.

Yhtyeen kultakausi kesti vuodet 1972- 1975, jolloin ilmestyi viisi albumia. On sanottu, että Lee oli puuttuva lenkki yhtyeessä. Hän toi porukkaan lisää voimaa niin soitto-kuin laulupuolellekin. Hän osallistui myös  laulujen kirjoittamiseen.

Vuonna 1979  Kerslake jätti Uriah Heepin  ja oli mukana  Ozzy Osbournen kahdella klassisimmalla sooloalbumilla Blizzard Of Ozz  ja  Diary Of A Madman, joihin hän kirjoitti Bob Daisleyn kanssa myös biisejä.

Pari vuotta rumpalina Ozzyn bändissä, ennen paluutaan takaisin Heepin riveihin,  Kerslake ehti kokea arvonnousun ja hänet rankattiin useassa äänestyksessä Top20:n parhaan rockrumpalin joukkoon maailmassa.

– Leellä on hyvä laidback-biitti. Hän on ehdottomasti huippurumpali. Varsinkin Ozzyn ekalla levyllä ja esimerkiksi Uriah Heepin Easy livin´- biisissä kuulee sen omaperäisen soittotatsin, sanoo tunnettu merilappilaisrumpali Tapio ”Hautsi” Hautalampi.

Berggren Kerslake Band Ponden ulkolavalla Ruotsin Haaparannalla 18.7.

Lippu: 10€/80 kr & superlippu 30€/275kr. Varaukset Suomesta puhelimitse numerosta  990 46 (0) 922 61034.