ULLA TAPANINEN tykittää Rovaniemen Santa Clausin lavalta
UllaTapaninen

Ulla Tapaninen

Suomen hauskin nainen, komedienne Ulla Tapaninen muistetaan parhaiten Neil Hardwickin juontamasta Nyhjää tyhjästä-televisiosarjasta ja ennenkaikkea Ryhmäteatterin Lava-ammuntaa– monologinäytelmistä, joita hän on kirjoittanut yhdessä Raila Leppäkosken kanssa.

27. ja 28. marraskuuta Tapaninen tuo Lava-ammunnan parhaat  tykitykset Helsingistä Rovaniemen Santa Claus-hotelliin.  Pikkujouluhengessä luvassa on humoristisia yksinpuheluja ja terävää huomointia  suomalaisesta arjesta.

Ullaa on sanottu stand up-komiikan edelläkävijäksi, jonka hän kieltää MTV3:n Studio55:n  haastattelussa.

– Lajia yhtään väheksymättä,  en koe itteäni stand up-koomikoksi. Se on minusta aivan toinen laji. Kerron humoristisia tarinoita. Teen teatterimonologeja, joista viimeisimmät muistuttavat jo hivenen näytelmiä.

Suomussalmella kohta 60 vuotta sitten  syntynyt Ulla aloitti harrastajateatterissa Kuhmossa ja paikallislehti kirjoitti, että ”Ulla Tapaninen on niin lahjakas, että näyttelee vaikka katiskaa”.

Samaa mieltä oli Kajaanin kaupunginteatterin johtaja Kari Selinheimo, joka nappasi vuonna 1975 hänet näyttelijäharjoittelijaksi. Noihin aikoihin hänet tunnettiin myös H-Bandin laulajana.

Seuraava Ullan askel oli teatterikoulu, jonka jälkeen hän liittyi Ryhmäteatteriin. Ensimmäisen osan Lava-ammuntaa-sarjasta hän teki 20 vuotta sitten, joka oli Stand uppia. Toinen osa taas Sit downia, kolmas Stay homea, neljäs Come backkiä ja vielä on tulossa Lay downia.

Sitä tai tätä, oli mitä oli, taatusti Ullan keikalla aika ei käy pitkäksi, eikä nauramatta selviä. Pitäkää hauskaa!