Twincity-yhtye tapaa ”kaimansa” heinäkuussa
twincity promokuva

TWINCITY

Twincity-yhtyeen pomo, laulaja  Jyri Kivimäki oli autuaan tietämätön, että heille oli omistettu pohjoisessa oikein oma Twin City-festivaali, kunnes alkoi kuulla yhä useammin heittoja; ”Jyrillä on se bändi ja se on Torniosta kotoisin.”

– Alun alkujaankaan meillä ei ollut käsitystä tuon Twincity-nimen merkityksestä. Bändimme basisti Sipe oli Ruotsin reissullaan törmännyt sennimiseen ravintolaan ja ilmeisesti ilta oli ollut mieleenpainuva, koska hän aikanaan tuota nimeä ehdotti ja koko bändi sen hyväksyi.

Twincity- yhtyeen kotipaikka on Helsinki ja itse Kivimäki on paljasjalkainen stadilainen ja koko ikänsä siellä asunut.

Jyri muistelee, että ”nimikaiman” löysi ensimmäisenä kitaristi Jere, joka sitten ehdotti reilu vuosi sitten, että olisi mahtavaa päästä soittamaan Twin City-festivaaleille ja koko porukka innostui.

– Jere otti yhteyttä järjestäjiin ja jo viime kesänä oli lähellä, mutta aikataulut menivät ristiin ja keikka jäi soittamatta. Tänä keväänä se sitten onnistui. Tuntui tosi hyvältä, kun Jere soitti ja kertoi päässeensä sopimukseen festivaalin kanssa kesän keikoista.

Toistaiseksi  Twincity-yhtyeen pisin keikkareissu on suuntautunut Tampereelle.

– Tämä on meille pienimuotoinen koetinkivi. Testataan, miten bändin kemiat toimii kunnon autoreissulla, Jyri naurahtaa ja myöntää, ettei hän ole koskaan käynyt edes Torniossa, joten siinäkin mielessä edessä on suuri seikkailu.

– Odotukset ovat korkealla. Juuri meidän edellisellä keikalla juttelin espanjalaisen fanin kanssa, joka sanoi oppineensa Suomesta kaksi asiaa; pohjoisessa ihmiset ovat mukavia, Helsingissä kamalia.

Vaikka Twincity on ollut kasassa vasta kolmisen vuotta, soittajat eivät ole enää mitään nuorukaisia. Se kuuluu paitsi yhtyeen ammattimaisesta soitosta, myös omissa kappaleissa.Toistaiseksi Twincity on julkaissut kaksi EP:tä ja syksyllä viimeistään ilmestyy ensimmäinen pitkäsoitto You Left Us Where We Are.

– Soitetaan lähinnä tarttuvaa poprockia, jossa on jonkin verran lainauksia indiemmästäkin musiikista. Eiköhän meidän biiseistä huomaa, että Killersit, Matchbox Twentyt ja U2:set on aikanaan kuunneltu.

– Meidän EP-levyt ovat saaneet kehuja kitarasovituksista ja ”laulajan lämpimästä saundista” ja meitä on verrattu muun muassa Sunrise Avenueen, mikä ensin tuntui taiteellisimmille jäsenillemme pettymykseltä, mutta tottahan se on.

Jyri kertoo, että tulevan esikoisalbumin You Left Us Where We Are materiaali on isossa osassa, kun yhtye soittaa heinäkuussa Twin City-festivaaleilla.

Albumi esitellään vappuviikosta 18 alkaen, , biisi biisiltä, yhtyeen kotisivulla osoitteessa  www.twincity.fi

PS. Twin City-yhtyeen jäsenten, Jyri, Jere Riikonen, Sipe Sihvonen, Janne Halla ja  Joona Karppi menneisyyteen kuuluu sellaisia pääkaupunkiseudun bändejä kuten Souldrive , Midnight 24 ja Delfoi Road, joiden meriitteihin kuuluvat muun muassa Radio Mafian Himoituimmat-listalle pääsy ja  keikkailut Poets of the Fallin ja LAPKOn kanssa.