TORNIOLAISVÄRIÄ isoilla festivaaleilla

NinaMya16c

Nina Myan  uuden levyn Closure viralliset julkkarit ovat Pori Jazzissa.  Hän  laulaa Lokki-lavalla 15.7. klo 16.45., jossa kuullaan viikonlopun kuluessa myös John McLaughlinia, Larry Coryellia, Eero Koivistoista, Dweezil Zappaa ja Gregory Porteria. Nina on tietääkseni historian ensimmäinen paljasjalkainen torniolainen, joka konsertoi Kirjuriluodolla. Tosin jos hiuksia halotaan, Pori Jazzissa esiintyy myös Pirkka-Pekka Petelius, joka on syntynyt ja asunut Torniossa neljä kuukautta .

Hardcore-ikoni Läjä Äijälä on mukana The Sultans-bändinsä kanssa 13. elokuuta Flow-festivaaleilla Helsingissä, jonne odotetaan yli 50 000 kävijää. 2000-luvulla Flow on valittu neljä kertaa Suomen parhaaksi festivaaliksi.

Viime vuonna  riisuttua bluesia esittävä Sultans tamppasi Provinssissa ja täksi vuodeksi yhtyettä odotettiin jo Kalottjazz & Bluesiin, sillä se ei ole koskaan esiintynyt vielä kotikaupungissaan Torniossa! Yhtye on ehditty kehua pystyyn jo moneen kertaan etelän ykkösmedioissa niin Soundissa kuin Blues Newsissäkin. Viimeksi se tapahtui, kun yhtye julkaisi muutama kuukausi sitten (nyt jo loppuunmyydyn) albumin Kitchen Sessions.

Uutta materiaalia World of Fools-levyltään  pääsee festivaaleille esittelemään myös ordoglogoFreeRidelogo1Tapsa Ollosen Free Ride, joka on kemiläisen motoristien  Run To 60`s-tapahtuman pääesiintyjänä lauantaina 30.7.  Samaan on mahdollisuus myös  torniolaisen doom-metallin airueella Ordogilla, joka esiintyy Pohjois-Suomen suurimmilla raskaan rockin juhlilla Jalometallissa  8.7. klo 22.30 ja julkaisee loppuvuodesta viidennen albuminsa Open The Doors To Red .

Torniossa asuva räppäri Talonpoika Lalli tekee kesällä paljon pikkukeikkaa. Fiittaamassa hän käy muun muassa Jarkko Honkasen Miljoona ruusua-biisissä   Kemijärven Yöttömät Yöt-tapahtumassa,  mutta ehdottomasti Lapin räppikunkun kesän tärkein oma show on  Rovaniemen Simerockissa 13.8.klo 21.45.

PS. Tämän lista on nopeasti tehty, eikä pyri täydellisyyteen. Tarkoitus on antaa pikkutäkyjä kesämenoihin