Tornio tavoittelee LETKAJENKAN Suomen ennätystä kesällä

LetkajenkkaVSd

Tänään on kulunut 50 vuotta siitä, kun Tornion Yhteislyseon teinit veivät the Falconsin tahdittamana letkajenkan Ruotsiin. Nyt nuo entiset nuoret juhlivat tempaustaan pienessä piirissä.

– Bengt Lantto, Haaparannan koulun edustaja, joka otti letkajenkka-viestimme vastaan, on kommentoinut, että tämä oli paitsi kulttuuriteko myös huikea liikuntasuoritus.

– Me jouduimme hänen laskujen mukaan hyppäämään yli 10 000 kertaa, letkassa mukana ollut Tuula Saaritie muistelee Tornion Entisten 1960-& 1970-luvun Nuorten fb-ryhmässä.

Suunnitelmissa oli, että 50-vuotispäivän kunniaksi hauska tempaus olisi otettu uusiksi ja samalla rikottu letkajenkan Suomen ennätys, joka on 426 henkilöä, mutta Tuula Nyholm Tornion Tornion Elävä Kaupunkikeskus-yhdistyksestä kertoo, että aikataulu sen organisoimiselle oli liian tiukka.

– Harmi, ettei ehditty, mutta ideaa ei ole kuitenkaan haudattu, vaan se toteutetaan Tornion Kesä-avajaisten tai Kävelykatu-viikonlopun yhteydessä. Alustavasti mukaan on ilmoittautunut jo 40 yhteisöä, joten kiinnostus on kova, mutta lisää tarvitaan, jotta letkajenkan entinen Suomen ennätys saadaan Tornioon.

Piakkoin letkajenkka-tempaukselle avataan oma facebook ja Tuula Nyholm toivoo, ettei vain tykätä, vaan ilmoittaudutaan ainakin alustavasti. Innokkaimmat voivat lähettää postia jo nyt Elävän Kaupunkikeskuksen e-mailiin tuula.nyholm@elavatornio.fi

Letkajenkan nykyinen SE tanssittiin viime toukokuussa Ystävänpäivänä Kankaanpäässä. Sitä ennen sen haltijat olivat Vaasassa. Mukana oli 304 henkilöä. Lapissa ennätys on lehtitietojen mukaan ollut viimeksi 1960-luvulla Muonion Särkijärvellä. Silloin organisaattorina oli Arpelan Könölässäkin vaikuttanut opettaja, lehtimies  ja lauluntekijä Vilho Koljonen.