TONY REBEL: Accept on kaikkien aikojen bändivierailu Torniossa

Raskaan rockin ystäville Acceptin vierailu Tornion Torandassa 26. syyskuuta on harvinaista herkkua.

TonyR1

TONY REBEL

Parikymmentä vuotta Torniossa musiikkikauppiaana toiminut Tony Rebel ei muista näillä nurkin ennen tämän tason suosikkibändiä vierailleen.

– En ensin meinannut uskoa todeksi, kun kuulin uutisen. Tosi hieno juttu. Meitä Accept-faneja löytyy molemmin puolin rajaa sanoisinko vahvasti.

– Levymyynnin suhteenkin Accept on aina pitänyt pintansa. Bändin vanhoja klassikoita on mennyt aina tasaisen hyvin ja nyt on uusi noste laulaja Mark Tornillon kanssa, joka tuli bändiin v.2009, Tony kertoo.

Hän uskoo yhtyeen keräävän tuhatkin kuulijaa Hellälän huvikeskukseen, jos kaikki menee nappiin. Acceptin uutuusalbumi Blind Rangekin on saanut myönteisen vastaanoton ja piipahti viikko sitten Suomen virallisen albumilistan ykkösenäkin.

-Hyvä levy. Sillä on sopivasti vanhaa Acceptia, mutta myös uusia koukkuja. Pitäisi kelvata vanhoille ja uusille faneille.

Tony määrittelee Acceptin musiikin heavyrockiksi, josta löytyvät molemmat puolet niin hard rock kuin metallikin.

TonyR2accept

Tornion Musiikista löytyy Acceptia, niin vinyyleinä kuin ceedeinäkin

-Yhtye vaikutti vahvasti heavyskeneen varsinkin 1980-luvulla. Itselleni Accept Top 3 on Restless And Wild, Breaker ja Balls To The Wall. Ne olivat merkittäviä levyjä, joita kelpaa kuunnella vieläkin. Noilla levyillä bändi oli vahvimillaan.

Vaikka 2010-luvulla uuden laulusolistin myötä, Flying V-kitarastaan tunnettu Accept on noussut uuteen suosioon, kuitenkin parhaiten yhtyeen muusikoista muistetaan Udo Dirkschneider. Hänen jättäessä Acceptin, Tonykin uskoi bändin hajonneen lopullisesti.

-Udo on ”SE” solisti jonka kanssa Accept teki merkittävimmät levyt ja niillä bändi vaikutti koko heavyskeneen ratkaisevasti. Russian Rouletten (v.1986) jälkeen kun Udo lähti ja perusti omaa nimeä kantavan bändin, hänen uutta tuotantoa tuli paljon kuunneltua. Udo kävi myös Kuusrockissa 80-luvun lopulla, jossa veti huippukeikan.

Tonyn mukaan Accept oli kymmenisen vuotta telakalla, kunnes palasi. Comebackiä hänkin tervehtii monen muun lailla ilolla.

-Nyky-Accept on todella rautaisessa kunnossa. Uudet biisit ovat hyviä ja vanhat klassikotkin toimivat kuin junan vessa!

Tulevalla Tornion Torandan keikalla Rebel  haluaa kuulla tietenkin suosikkibiisejään ja hittejähän Acceptilla riittää.

– Acceptin tunnetuimmat biisit ovat varmaan Burning, Son of a bitch, Breaker, Fast as a shark, Balls to the wall, Metal heart ja T.V. war  ja kyllä ne minullekin kelpaavat.

Tonyn vanha tuttu, Mr Lordikin on suuri Accept-fani. Onkin mielenkiintoista ”nähdä”, onko hän yleisön joukossa, sillä hänhän juhlii edellisenä iltana Monsterimies-dokkarinsa maailman ensi-iltaa Rovaniemellä?

-En osaa sanoa onko tulossa, mutta Udohan vieraili Lordin levylläkin. Lisäksi Lordi-levyjä tuottanut Michael Wagener oli käsittääkseni Acceptin ”esiasteessa” kitaristina ja on ollut tuottamassa myös Acceptin klassimmat levyt, samoin kuin Lordin toista suosikkia Alice Cooperia, Tony Rebel valaisee.

Alla Tonyn YouTube-vinkki nykyisen Acceptin kovasta iskukyvystä

Acceptin uuden Blind Rage-albumin listasijoituksia maailmalta: Saksa #1, Suomi  #1, Tsekki #2, Sveitsi #9, Ruotsi #16,  Itävalta #18, Japani #22, USA #35, Espanja #39, Ranska #44,  Belgia #48, Englanti #85, Kanada Top 200 #114