TIINA LYMI ja JUSSI VATANEN tähdittävät Ylläksen Napapiirin Sankarit 3-leffan ensiesityksiä

TIINA LYMI

Odotettu komediaelokuva Napapiirin sankarit palaa valkokankaalle jo kolmannen kerran. Elokuva-sarja on ollut suurmenestys ja kolmannelle osallekin odotetaan lähes puolta miljoonaa katselijaa, kuten aiemmille.

Jussi Vatanen

Itseoikeutetusti  myös uusimman elokuvan ennakkoesitykset tuodaan Ylläkselle. Tunturin juurella, ulkoilmateatteri Ihmisen Ringissä leffa nähdään 11. & 12.8. klo 21.30 alkaen ja paikalla ovat ohjaaja Tiina Lymi ja elokuvan pääosan esittäjä Jussi Vatanen.

Kaikki elokuvasarjan osat on käsikirjoittanut Pekko Pesonen. Ensimmäisen osan ohjauksesta vastasi Dome Karukoski, toisesta Teppo Airaksinen ja kolmannessa puikoissa on ollut Tiina Lymi, joka debytoi ohjaajana helmikuussa elokuvalla Äkkilähtö. Paremmin hänet tunnetaan näyttelijänä useista elokuvista, kuten Akvaariorakkaus, Nousukausi, Erottamattomat ja Juoksuhaudantie sekä lukuisista tv-sarjoista, kuten Roba, Tahdon asia, Tummien vesien tulkit ja Parasta aikaa.

Elokuvan janonsammuttaja on uusi North-pienolut

Vaelluselokuvaksikin kutsuttu Napapiirin sankarit 3 tulee esittelemään näyttävästi Ylläksen ja Pallaksen maisemia. Vastavuoroisesti nähdään myös näkymiä Vuokatista.

Ammattinäyttelijöiden lisäksi elokuvassa on mukana runsaasti lappilaisia avustajia muun muassa kuullaan kittiläläistä Vasitella-kuoroa. Muuten elokuvan musiikista vastaa säveltäjänä Lauri Porra ja äänisuunnitelusta Pekka Karjalainen, joka on palkittu Jussilla  1999 elokuvasta Tulennielijä ja 2002 elokuvasta Joki eli  elokuvaa on ollut tekemässä huippuammattilaisia moneen lähtöön.

Lippuja Ylläksen esityksiin on helpointa ostaa netin kautta Ticketmasterista osoitteesta: http://www.ticketmaster.fi/search/?keyword=Napapiirin+Sankarit+3+Yll%C3%A4s